Jaunumi:

Atpakaļ
Anita Jansone, 23.02.2020 00:00

Liepājas Universitātes pētījumi pārstāvēti Itālijas IHSI starptautiskajā konferencē

Dabas un inženierzinātņu fakultātes dekāne Anita Jansone un doktorantūras programmas "E-studiju tehnoloģijas un pārvaldība" studentes Kristīne Mackare un Jeļena Turlisova ir devušās komandējumā uz Modenu, Itālijā ar mērķi piedalīties konferencē IHSI 2020, kuras laikā dalīties ar saviem pētījumiem un veidot sadarbības.

Konferencē pētnieces klausījās referātus un stenda referātus par dažādām inženierijas, mākslīgā intelekta, tehnoloģiju, autonomijas un sistēmu mijiedarbību un ietekmi uz cilvēkiem. Iepazinās ar pētniekiem no dažādām pasaules valstīm. Doktorante K.Mackare kopā ar dalībnieku no Itālijas Luca Fontanili vadīja sesiju IHSI 8: "Applications and Future Trends". Sesijas laikā arī prezentēja savu pētījumu.

LiepU DIF pārstāves aktīvi prezentēja fakultāti un aicināja iesūtīt rakstu pieteikumus dalībai ceturtajā "ICIC 2020" konferencē, kura jūnija sākumā norisināsies Liepājas Universitātē.

Pētnieku starptautiskās sadarbības veicināšana notiek ar projekta Nr.1.1.1.5/18/I/018 "Pētniecības, inovāciju un starptautiskās sadarbības zinātnē veicināšana Liepājas universitātē" finansiālu atbalstu.