Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 10.02.2020 00:00

LiepU skolēna stipendiju saņem skolniece no Jaunjelgavas

Pirmdien, 10. februārī, Liepājas Universitātē tika parakstīts līgums par skolēna stipendijas piešķiršanu ar Jaunjelgavas vidusskolas 12. klases skolnieci Māru Auziņu.

          Skolēna stipendiju no janvāra līdz jūnijam universitāte jau astoto gadu piešķir skolēnam, kurš apņemas uzsākt studijas Liepājas Universitātē pēc vidusskolas absolvēšanas. Māra Auziņa ir izvēlējusies kļūt par skolotāju un darīt to tieši Liepājas Universitātē: “Kad atnācu uz Jaunjelgavu, skolotāja ievirzīja mani uz domu par mūzikas skolotāju, un nu jau esmu izlēmusi par labu šai profesijai. Liepājas Universitātē mācījās mana mamma, un viņas stāsti par universitāti ir bijuši mīļi un sirsnīgi.”

          Liepājas Universitātes zinātnes prorektore Ieva Ozola atzina: “Mēs esam viena no augstskolām Latvijā, kas vēsturiski ir saglabājusi iespēju sagatavot skolotājus.”

          Māru Auziņu uz tikšanos pavadīja Jaunjelgavas vidusskolas direktore Lauma Mīliga, kura sarunā ar Liepājas Universitātes rektori Daci Marku, teica atzinīgi novērtēja savas skolnieces izvēli un teica paldies par doto iespēju.

Foto ŠEIT.