Jaunumi:

Atpakaļ
Kristīne Timermane, 05.02.2020 13:30

Izzinās dienasgrāmatu rakstīšanas procesu

8. februārī Kūrmājas prospektā 13, 118. telpā, kopā sanāks Piejūras pilsētu literārās akadēmijas (PPLA) dalībnieki. Galvenokārt sarunas būs veltītas tēmai par dienasgrāmatu – tās rakstīšanas radošajam procesam un praktiskām iemaņām dienasgrāmatas iesiešanā.

Tikšanās sāksies pulksten 11.00 ar reemigranta Bruno Otto dienasgrāmatas lasījumu, kura laikā atklāsies ilgas pēc Liepājas, ko remdēja tieši dienasgrāmatas rakstīšana. B. Otto uz Leipcigu Vācijā emigrēja 2011. gadā un tur uzturējās līdz 2019. gadam. “Dienasgrāmatu sāku rakstīt 2014 gadā, un tas palīdzēja pieņemt galīgo lēmumu par atgriešanos Liepājā,” saka B. Otto, kas patlaban Liepājā darbojas kā šaha treneris.

 Pēc lasījuma māksliniece Liene Eltermane rādīs, kā oriģināli iespējams iesiet savu dienasgrāmatu. Savukārt geštaltterapeite Elīna Zelčāne ar dzīvesbiedru Jāni Zelčānu stāstīs par grāmatu „Labas mammas drīkst kļūdīties”, „No perfekcionisma uz mīlestību”, „Visi dati dodas uz debesīm” rakstīšanas ierosmēm – fiksētiem vērojumiem par cilvēka psiholoģiju.

Pulksten 12.45 sarunas lekcijas veidā turpināsies pie Latvijas Rakstnieku savienības Liepājas nodaļas un PPLA vadītājas Lindas Zulmanes, kas runās par iedvesmu un radošo procesu dienasgrāmatu rakstīšanas kontekstā. Aicinājums sagatavot mājas darbu, kas tiks klātienē pārrunāts – jāuzraksta stāsts, skice vai dzejolis par radošo procesu un iedvesmas stāvokli, kā arī brīvā improvizācijā jāapraksta viens fotokadrs. Papildus mājas darbs – pie jebkāda mūzikas skaņdarba jāuzraksta teksts. Gan teksts, gan saite uz mūzikas failu jānosūta uz e-pastu linda.zulmane@liepu.lv. Pievienoties PPLA nodarbībām aicināts ikviens, arī tie, kas mājas darbus nebūs sagatavojuši.

PPLA nodarbības ir bezmaksas. Plašāka informācija, rakstot uz e-pastu linda.zulmane@liepu.lv. Projekts „Piejūras pilsētu literārā akadēmija” tiek realizēts sadarbībā ar Latvijas Rakstnieku savienību, Liepājas Universitāti un Ventspils Starptautisko rakstnieku un tulkotāju māju. Projektu pārstāv nodibinājums “Via Cultura”.