Jaunumi:

Atpakaļ
Kristīne Timermane, 22.01.2020 09:23

Iespēja apmeklēt nodarbību ciklu „Iedvesmu meklējot”

Sestdien, 25. janvārī, plkst. 11.00 Liepājā, Kūrmājas prospektā 13, 118. telpā, Piejūras pilsētu literārā akadēmija (PPLA) aicina apmeklēt trīs nodarbību ciklu “Iedvesmu meklējot”, kura laikā būs iespēja gan iegūt jaunas zināšanas, gan pašiem radoši darboties.

Pirmajā nodarbībā PPLA vadītāja Linda Zulmane stāstīs par iedvesmu – kā to atrast un kādi ir iespējamie iedvesmas avoti. Otrajā daļā klātesošos uzrunās PPLA dalībniece Gundega Rezevska, aicinot uz sarunu par fotogrāfiju kā iespējamu literārā darba iedvesmotāju un atbildot uz jautājumiem – kā ar fotogrāfijas palīdzību veidot savu stāstu, kā fotogrāfija un rakstītais teksts viens otru papildina.

Savukārt trešajā daļā PPLA dalībniece Aija Puzarele runās par mūzikas ietekmi uz radošo procesu, mūzikas un dzejas savstarpējo mijiedarbību. Klātesošajiem būs iespēja izmēģināt, kā dažāda stila mūzika ietekmē rakstīšanas procesu. “Rakstot tekstus, esmu ievērojusi, ka dažāda mūzika mani ietekmē atšķirīgi. Dažkārt pati mūzika var kalpot par iedvesmas avotu kāda dzejoļa tapšanā. Tādēļ nolēmu, ka būtu interesanti uztaisīt eksperimentu, kura laikā varētu noskaidrot, kāda mūzika ir piemērotākā tekstu sacerēšanā,” par nodarbības ideju saka A. Puzarele.

PPLA nodarbības ir bezmaksas. Plašāka informācija, rakstot uz e-pastu linda.zulmane@liepu.lv. Projekts „Piejūras pilsētu literārā akadēmija” tiek realizēts sadarbībā ar Latvijas Rakstnieku savienību, Liepājas Universitāti un Ventspils Starptautisko rakstnieku un tulkotāju māju. Projektu pārstāv nodibinājums “Via Cultura”.