Jaunumi:

Atpakaļ
Uldis Drišļuks, 17.01.2020 00:00

Topošie absolventi aizstāv bakalaura darbus

16. janvārī Liepājas Universitātē bakalaura darbus aizstāvēja seši studiju programmas “Kultūras vadība” studenti, kuriem iedrošinošus vārdus bija sagatavojis arī Kultūras ministrs Nauris Puntulis: “Mēdz teikt, ka darbs dara darītāju. Šodien jūsu paveiktais - bakalaura darbs, darīs jūs bagātākus. Jūsu izvēlētā izglītības joma un, es patiesi ceru, ka arī ikdienas profesija, ir būtiska mūsu kultūrdzīves kvalitatīvai turpināšanai un attīstībai.”

Studentu veiktos pētījumus uzklausīja un vērtēja komisija, kuras sastāvā bija koncertzāles “Lielais dzintars” vadītājs Timurs Tomsons, Kultūras pārvaldes Starptautisko sakaru un kultūrpolitikas projektu vadītāja Agita Auza, Liepājas Olimpiskā centra vadītājs Aigars Kārkliņš, kā arī programmas “Kultūras vadība” direktors Uldis Drišļuks un LiepU lektore Ērika Gintere.

Studenti bija izvēlējušies pētīt atšķirīgus, taču ļoti būtiskus kultūras aspektus dažādos Latvijas reģionos. Pētījumos apskatīta Liepājas ikgadējo publisko ziemas sezonas pasākumu ietekme uz vietējiem uzņēmumiem, vizuālā tēla kvalitātes nozīme kultūras pasākumu veidošanā Liepājā, pakalpojumu piedāvājuma pilnveide un attīstība Ziru bibliotēkā, inovāciju tendences Cēsu radošās darbības centros, platformas “Latvian Literature” ilgtspējīgas attīstības aspekti, kā arī dažādu paaudžu īpatnības izklaides pasākumu izvēlē.

Programmas “Kulūras vadība” direktors Uldis Drišļuks atzina, ka universitātei ir ļoti svarīgi, lai veiktie pētījumi būtu augstā līmenī. Komisija atzinīgi novērtēja studentu ieinteresētību, prasmi pielietot savas profesionālās, studiju un prakses laikā iegūtās zināšanas, meklējot atbildes uz sabiedrībai un kultūras pasākumu organizatoriem aktuāliem jautājumiem.

Kā atzina studenti – ieguldītie pūliņi ir bijuši tā vērti, bet darba izstrādes process bijis gana saspringts un darbietilpīgs, tomēr par paveikto viņi ir guvuši lielu gandarījumu.