Jaunumi:

Atpakaļ
Madara Lindmane, 15.01.2020 00:00

Izmanto Erasmus+ programmu un dodies praksē

Ārzemju sakaru daļa atgādina, ka arī šogad studentiem ir iespējams izmantot Erasmus+ programmu un doties praksē uz jebkuru no programmas dalībvalstīm pēc universitātes absolvēšanas. Prakse jāīsteno 1 gada laikā, skaitot no izlaiduma datuma.

Prakses ilgums – no 2 līdz 12 mēnešiem.

Pieteikumam nepieciešamie dokumenti:

  • akadēmiskā izziņa (jautāt savas fakultātes dekanātā);
  • izziņa par sekmību (jautāt savas fakultātes dekanātā);
  • aizpildīta pieteikšanās anketa ar foto (anketu vari atrast: https://www.liepu.lv/lv/50/praksu-mobilitate  -> Pieteikšanās anketa prakses mobilitātei);
  • CV un motivācijas vēstule svešvalodā, kurā notiks prakses apmācības.

Pieteikuma dokumenti jāiesniedz Ārzemju sakaru daļā, 218. kabinetā, Lielajā ielā 14, kamēr vēl esi studenta statusā, tātad - līdz izlaiduma datumam!

Pieteikuma iesniegšanas brīdī prakses uzņēmums vēl var nebūt atrasts.

Kā stāsta Jauno mediju mākslas absolvente Sniedze Strauta, kas pēc studijām praktizējās Tallinas Universitātē, “šī iespēja ir kā studiju paplašinājums, kas paver plašākas iespējas jaunu darba kontaktu veidošanai ārzemju un savas valsts kontekstā, kā arī profesionālās jomas attīstībā un nostiprināšanā. Manuprāt, Erasmus+ prakses mobilitātes lielākā priekšrocība ir mācīties strādāt komandā, kurā nākas saskarties ar kultūras dažādību un atšķirīgu darba ētiku, taču šie faktori nav šķērslis, ja problēmām pieiet radoši un ar atvērtām idejām. Iesaku studentiem nebaidīties un izmantot iespēju braukt praksē, jo katrs jauns pārbaudījums vainagojas ar jaunu pieredzi, kontaktiem un spilgtām atmiņām.”

Vairāk informāciju par ERASMUS+ vari atrast mājas lapā www.liepu.lv, sadaļā: ERASMUS vai rakstot: erasmus@liepu.lv