Jaunumi:

Atpakaļ
Sintija Leigute, 09.01.2020 11:34

Bezmaksas kursi iebraucējiem

Aicinām visus ārzemniekus un 3. valstu pilsoņus, piedalīties bezmaksas “Integrācijas kursos” Liepājā. Kursi notiks katru sestdienu no 25.01. – 15.02.2020. (4 sestdienas pēc kārtas) no plkst.10.00/11.00 – 15.00/16.00 Ganību ielā 36/48, Liepājā.

Kursus vadīs Latvijā pieredzējuši un atzīti pasniedzēji par dažādām ar Latviju saistītām tēmām, kur izzinās Latvijas politisko sistēmu, gūs zināšanas par sociālo, izglītības un veselības aprūpes pakalpojumu sistēmu Latvijā un pieejamību, iepazīsies ar situāciju darba tirgū, nodarbinātību, iespēju strādāt algotu darbu vai veidot savu biznesu, kā arī - zināšanas par Latvijas kultūru, tradīcijām, vēsturi un iemaņām starpkultūru dialoga veidošanā. Kursu apguves noslēgumā dalībnieki saņems kursu apliecības.

Kursu mērķis ir veicināt personu, kuri ir trešo valstu valstspiederīgie un kuri likumīgi uzturas Latvijā, iekļaušanos Latvijas sabiedrībā. Tādēļ no šā gada augusta līdz 2020. gada 31. decembrim biedrība „Sadarbības platforma” sadarbībā ar biedrību “Patvērums “Droša māja”” īsteno projektu „Integrācijas ABC – 3”, kura svarīgākie uzdevumi ir ieviest ārzemniekiem paredzētu kvalitatīvu integrācijas kursa programmu un organizēt interaktīvus, izglītojošus un savstarpēju izpratni veicinošus pasākumus gan Latvijā dzīvojošo ārzemnieku, gan uzņemošās sabiedrības pārstāvjiem. Galvenās aktivitātes būs integrācijas kursi, bezmaksas Latviešu sarunvalodas klubs (var apgūt latviešu valodu ar dažādiem līmeņiem bezmaksas), starpkultūru komunikāciju veicinoši pasākumi, kā arī koprades un kopējo interešu pasākumi, kam dots vadmotīvs “Es un Tu = Mēs”.

Pieteikšanās kursiem, aizpildot pieteikuma anketu līdz 16. janvārim https://docs.google.com/forms/d/1WjszOq4xYLPtt6lhb4netYpLCr0wLeyzwQXn6iFPxC0/edit?usp=drive_web vai rakstot uz e-pastu kursu koordinatorei: sintija.leigute@liepu.lv , telefons +371 634 07762.

Projektu „Integrācijas ABC – 3” Patvēruma, migrācijas un integrācijas fonda ietvaros īsteno biedrība „Sadarbības platforma” sadarbībā ar biedrību “Patvērums “Droša māja””. Projektu līdzfinansē Eiropas Savienība. Granta līguma Nr. PMIF/8/2019/2/01 .