Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 12.12.2019 00:00

Ar studentiem runā Eiropas kultūrpolitikas veidotāja

Trešdien, 11. decembrī, Liepājas Universitātē viesojās Eiropas Parlamenta deputāte – Kultūras un izglītības komitejas viceprezidente, bijusī kultūras ministre Dace Melbārde, kura tikās ar universitātes rektori Daci Marku, Vadības un sociālo zinātņu fakultātes dekāni Intu Kulbergu un studiju programmas “Kultūras vadība” direktoru Uldi Drišļuku. 

Tikšanās reizē abas puses pārrunāja kultūras speciālistu, ko māca Liepājas Universitāte, sagatavotību un studiju programmu izstrādes nianses. Dace Melbārde atzina: “Kultūras iestādes vadītājam kā kultūras līderim ir nepieciešama laba izglītība un specifiskas zināšanas.”

Vadības un sociālo zinātņu fakultātes dekāne Inta Kulberga akcentēja, ka gan kultūra, gan tūrisms ir Liepājas pilsētas definētās prioritātes, un Liepājas Universitātes sagatavo speciālistus šajā jomā, tāpēc ir svarīgi, lai viņi tiktu sagatavoti tā, lai pilsētai būtu vislielākais ieguvums.

Dace Melbārde nolasīja lekciju studiju programmas “Kultūras vadība” studentiem par kultūrpolitiku, un studenti atzina, ka dzirdētais ir bijis vērtīgs un domāt rosinošs. Studiju programmas “Kultūras vadība” direktors Uldis Drišļuks saviem studentiem bieži piedāvā klausīties kultūras nozares izcilus speciālistus – kultūrpolitikas jomā  Daci Melbārdi, kultūras veidošanā Valdi Lūriņu un Andri Buli,  kultūras producēšanā Aivaru Hermani un atzīst: “Dace Melbārde deva savus praktiskos ieteikumus, lai studiju programma “Kultūras vadība” attīstītos un virzītos pareizajā virzienā.”

Tikšanās organizēta SAM 8.2.3. projekta ietvaros.

Foto ŠEIT.