Jaunumi:

Atpakaļ
Dace Freidenfelde, 12.11.2019 12:09

Aicina pieteikt pretendentus Gada balvai zinātnē

Liepājas pašvaldība līdz 3. decembrim aicina pieteikt pretendentus Gada balvai zinātnē, kas tiek piešķirta Liepājas Universitātes akadēmiskajam personālam un studentiem par izcilu un nozīmīgu pētniecisko darbību.

Balvai var tikt izvirzīts Liepājas Universitātes mācībspēks, pētnieks (arī autoru kolektīvs), maģistrants vai doktorants, kurš 2018./2019. akadēmiskajā gadā ir veicis nozīmīgus, atzītus pētījumus (monogrāfija, zinātniski raksti, mācību grāmata, izstrādātas tehnoloģijas, aizstāvēts promocijas vai maģistra darbs) vai kura pētnieciskās aktivitātes aizvadītajā akadēmiskajā gadā ir bijušas nozīmīgas Liepājai, Kurzemes reģionam, Latvijai vai starptautiskā mērogā.

Balva var tikt piešķirta šādās jomās: jaunā zinātnieka balva, gada promocijas pētījums, gada maģistra pētījums, gada balva starpnozaru pētniecībā, gada pētniecības aktivitātes, balva par mūža ieguldījumu zinātnē.

Pretendentus balvai var izvirzīt Liepājas Universitātes fakultāšu domes, Liepājas Universitātes zinātnisko institūtu padomes, kā arī pašvaldība un pašvaldības institūcijas.

Pieteikumi, iekļaujot, izvirzītāja parakstītu rekomendāciju, pretendenta CV un izvirzītā darba vai pētniecisko aktivitāšu aprakstu, jāiesniedz ekspertu komisijai līdz šā gada 3. decembrim Liepājas Universitātē, Lielā iela 14, 217.A telpā darba dienās no pulksten 9.00 līdz 16.00.

Liepājas pašvaldība jau devīto gadu aicina novērtēt Liepājas Universitātes mācībspēku un studentu veiktos pētījumus, kas piedāvā inovatīvus risinājumus, rosina tautsaimniecisko aktivitāti, stiprina nacionālo identitāti, kā arī veicina Liepājas Universitātes kā zinātniskā centra atpazīstamību Latvijā un pasaulē.