Jaunumi:

Atpakaļ
Daira Bērtule, 11.11.2019 11:18

Aicinām kopīgi doties Lāpu gājienā

Šodien pulksten 17 Jāņa Čakstes laukumā ikviens aicināts redzēt, dzirdēt un sajust Brīvības cīnītāju drošsirdību un tēvzemes mīlestību. Svētku noskaņu uzburs dzīvā uguns, sirdij tuvas melodijas un īpaši veidots sajūtu stāstījums par simts gadus seniem notikumiem.

Pasākumā piedalīsies gan Liepājas jaunie mākslinieki, gan jau pieredzējuši mūziķi, Liepājas Universitātes Tautas deju kolektīva "Banga" un vidējās paaudzes deju kolektīva "Bandzenieki" dalībnieki un Liepājas BJC jauniešu kora "Reverberācija" vīru grupa diriģenta Andra Mockus vadībā.

Muzikālo noformējumu veido Normunds Kalniņš un to papildinās Ērika Vilsona stāstnieka balss. Pasākumu vadīs aktieris Sandis Pēcis. Scenāriju veido Zanda Štrausa.

Jau no pulksten 17.30 ikviens aicināts stāties lāpu gājienam, lai pulksten 18 svinīgā solī no Jāņa Čakstes laukuma dotos uz Ziemeļu kapiem.

Ap pulksten 18.45 piemiņas brīdī Ziemeļu kapos pie Brīvības cīnītāju pieminekļa klātesošos uzrunās kapelāns, Latvijas Nacionālo bruņoto spēku pārstāvis, kā arī Liepājas pilsētas domes vadība. Pasākumā uzstāsies jaunā vokāliste Elizabete Katrīna Elere un mūziķi.