Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 07.11.2019 10:47

LiepU mākslinieki izstādās Šauļos

Nedēļas sākumā ilggadējā Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes mākslas nodaļas sadarbības partnera telpās – Šauļu (Lietuva) kultūras centrā “Laiptai galerija”, notika izstādes, kurā tika izstādīti darbi no vasarā notikušā mākslas festivāla “Monmartra 2019”, atklāšana. Tajā ir izstādījušie 23 mākslinieki no Nīderlandes, Ukrainas, Latvijas un Lietuvas.

No Liepājas Universitātes uzaicināto mākslinieku vidū ir Inta Klāsone, Aldis Kļaviņš un Solvita Spirģe-Sēne. Viņi bija piedalījušies augustā notikušajā mākslas plenērā, kurā radīja divus darbus, no kuriem viens tika izstādīts, bet otrs mājo Žagares mednieku namiņā. Plenēra darbus vienojošā tēma ir  “Zilais un vēl divas krāsas”.

Aldis Kļaviņš apspēlēja ceļa tēmu, Solvita Spirģe-Sēne – satiksmi, bet Intas Klāsones darbā šoreiz attēlota jūra, par ko pati māksliniece saka: “Jā, jūra. Kāpēc? Nevaru atbildēt. Varbūt tāpēc, ka tur viss ir – jūra gan dod, gan ņem. Liepāju bez jūras es nestādos priekšā, tā ir paliekošā vērtība no manas pilsētas.”

Reizē ar izstādes atklāšanu notika arī izstādes kataloga atvēršana, bet mākslinieki jau gatavojas nākamajai Šauļu izstādei, kuras nosaukums būs “Miniatūras”.