Jaunumi:

Atpakaļ
Anna Priedola, 06.11.2019 00:00

“UPDATE” būs izstādes, seminārs un radošās darbnīcas

Ielūdzam Jūs uz digitālās mākslas izstādes "Plastiskā daba" atklāšanu 8. novembrī plkst. 18.00 Liepājā, ZIvju ielā 3 (blakus galerijai "Romas Dārzs"). Izstāde ir 11. starptautiskās jauno mediju mākslas nedēļas UPDATE: Human. Nature noslēdzošais pasākums, kurā būs iespēja sastapt visus festivāla viesus – mediju mākslas profesorus, studentus, visapkārt pasaulei rezidējošus māksliniekus, kā arī kuratorus, kas tiecas bagātināt reģionālo mākslas ainu ar laikmetīgiem digitālās mākslas notikumiem.
Izstāde "Plastiskā daba" pulcēs 16 mediju māksliniekus no Latvijas, Lietuvas, Vācijas un Nīderlandes. Savos darbos – fotogrāfijā, video, animācijā, virtuālajā realitātē un imersīvās skaņu ainavās – viņi pētījuši cilvēka, dabas un tehnoloģiju mijiedarbību, liekot pārvērtēt dabisko cilvēkā un cilvēcisko dabā.

Izstādes atklāšanā apmeklētāji varēs vērot vācu mākslinieku Seongmin Yuk, Giorgi Gedevanidze un Faidon Gialis performanci Connected Realities / Savienotās Realitātes, kas pārbauda virtuālās realitātes sniegto spēju iejusties cita ādā. Pēc performances skatītāji pēc savas vēlēšanās varēs paši izmēģināt mākslinieku no Raspberry Pi mikrodatoriem izveidoto virtuālās realitātes sistēmu.

Izstādi organizē biedrība ASTE. Art. Science. Technology. Education sadarbībā ar Liepājas Universitātes Mākslas pētījumu laboratoriju. Atbalsta: Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultāte, jauno mediju kultūras centrs RIXC, galerija "Romas dārzs", Valsts kultūrkapitāla fonds un Eiropas Komisija Radošās Eiropas projekta "GREEN Revisited" ietvaros. Izstāde būs atvērta no 8. līdz 24. novembrim O. – Pk. 16.00 – 19.00 S., Sv. 11.00 – 16.00

Ieeja bezmaksas Aicinām apmeklēt arī citus publikai atvērtos pasākumus jauno mediju mākslas nedēļas UPDATE ietvaros: vieslekcijas un mini darbnīcas 3h garumā pēcpusdienās un semināru (angļu valodā) Post-nature. Post-digital. Post-human. Plašāka informācija par izstādi un jauno mediju mākslas nedēļu UPDATE: Human. Nature: