Jaunumi:

Atpakaļ
Inta Kulberga, 04.11.2019 00:00

Studenti dodas pieredzes bagātināšanas braucienā uz Saldu

Piektdien, 1. novembrī,  Liepājas Universitātes Vadības un sociālo zinātņu fakultātes profesionālā bakalaura studiju programmas "Biznesa un organizācijas vadība" 3. kursa pilna un nepilna laika studenti projekta “Labākas pārvaldības nodrošināšana Liepājas Universitātē” (Nr. 8.2.3.0/18/A/017) ietvaros devās pieredzes bagātināšanas braucienā uz Saldu, kur Kurzemes Plānošanas Reģiona Uzņēmējdarbības centrā iepazinās ar tā darbību, iespējamajiem atbalsta pasākumiem gan iedzīvotājiem, gan uzņēmējiem. KPR Uzņēmējdarbības centra vadītāja Baiba Kūma savā prezentācijā uzsvēra, ka ir svarīgi uzņēmējiem sadarboties ar vietējām pašvaldībām, lai attīstītu kopējo ekonomisko situāciju, kā arī veicinātu vides sakoptību. Studenti labprāt uzdeva jautājumus par konkrēto pašvaldību teritorijās jau notikušajiem projektiem un tuvākajiem pārrobežu projektiem.

Savukārt, lai iepazītos ar uzņēmējdarbības pasākumiem, kas veicina Latvijas radošā eksporta attīstību, studējošie viesojās SIA Karlsberg Saldus ražotnē. SIA "Karlsberg" ir norvēģu uzņēmuma AS "Karlsberg" (dibināts 1954. gadā) meitas uzņēmums Latvijā, kas pārstrādā daudz dažādus materiālus no alumīnija, organiskā stikla, ādas, tekstila, plastmasas, kartona, papīra un daudz kā cita. Visi izstrādājumi tiek dizainēti tepat uzņēmumā, kur tie tiek arī maketēti un apdrukāti, pielietojot 3D zīmējumu tehnoloģiju, paraugu un grafisko failu izgatavošanu.

Latvijas uzņēmuma līdzīpašniece un vadītāja Daiva Stone-Kazakeviča studējošajiem izrādīja dažādo ražošanas tehnoloģiju pieejas un pastāstīja par ārvalstu klientu īpatnībām pasūtījumu veikšanas gaitā. 

Pēc abu organizāciju apmeklējuma studenti izteica gandarījumu par iegūto pieredzi un informāciju, ko varēs turpmāk izmantot arī savā praktiskajā darbībā, piemēram, 3.kursa nepilna laika students Ģirts Kaņots, kurš ikdienā strādā ar IKT vienā no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem Kurzemē, uzsvēra, ka ir interesanti iepazīt tehnoloģijas, kuras tuvākajā nākotnē pats varētu lietot arī ikdienā.