Jaunumi:

Atpakaļ
Renāte Vītiņa, 01.11.2019 11:35

Sāksies Jauno mediju mākslas nedēļa “UPDATE”

Jauno mediju mākslas nedēļa “Update” (Atjauninājums) notiks Liepājā, Mākslas pētījumu laboratorijā, MPLab no 4. līdz 8. novembrim. Šī gada tēma – “Update: Human. Nature” (Atjauninājums: Cilvēks. Daba).  Nedēļas viesi un dalībnieki pētīs mūsdienu cilvēka un dabas attiecību filosofiskos, tehnoloģiskos, ekoloģiskos un mākslinieciskos aspektus.

“Update” ir ikgadējs jauno mediju mākslas notikums, kas kopš 2008. gada skata katra gada aktuālākās tendences mākslā un zinātnē. Nedēļas programmā ir radošās darbnīcas, zinātniskais seminārs, atvērto ideju vakari un divas izstādes ar dažādu starptautisku un vietējo jauno mediju un laikmetīgo mākslinieku dalību.

Interesentiem ir pieejamas 5 radošās darbnīcas, kas katra notiks no pirmdienas, 4. novembra, līdz ceturtdienai, 7. novembrim. Darbnīcas vadīs Ķelnes Mākslas akadēmijas profesors Žilvins Lils (Žilvinas Lilas), nīderlandiešu mākslinieks un kultūrkritiķis Danijs Plogers (Dani Ploeger), lietuviešu fotogrāfs un kurators Petrs Saulens (Petras Saulėnas), Tūrs Karis (Thuur Caris), subkultūru pētnieks un pasniedzējs Populārās kultūras akadēmijā, Nīderlandē un Džeisons Dī (Jason Dy, SJ) filipīniešu laikmetīgās mākslas kurators, mākslinieks un mākslas vēsturnieks.

Darbnīcas pieejamas visiem interesentiem bez maksas. Darbnīcu apraksti un pieteikšanās pieejama mājas lapā: http://iweek.mplab.lv.

Nedēļas noslēgumā notiks divas izstāžu atklāšanas – pirmās – izstādes “Plastiskā daba” – atklāšana notiks piektdien, 8. novembrī, pulksten 18.00 Roma Art Hotel pagraba telpās (Zivju ielā 3). Izstādē piedalīsies dažādi jauno mediju mākslinieki no Latvijas, Lietuvas, Vācijas un Nīderlandes.

Otra izstāde “Update: Human. Nature” atspoguļos nedēļas laikā notikušo darbnīcu rezultātus un būs pieejama ikvienam interesentam bez maksas setdien un svētdien, 9. un 10. novembrī no 12.00 – 18.00 Mākslas pētījumu laboratorijas, MPLab telpās (Kūrmājas prospektā 13, ieeja no sētas).

Vēl jauno mediju nedēļas programmā – zinātniskais seminārs (piektdien, 8. novembrī pulksten 14.00) ar dažādām prezentācijām un lekcijām par cilvēka, dabas un tehnoloģiju mijiedarbi, Atvērto ideju telpa (trešdien, 6. novembrī, pulksten 18.00), kurā ikviens aicināts pievienoties un dalīties savās zināšanās, pieredzē un meklēt jaunus sadarbības partnerus un līdzīgi domājošos jauno mediju mākslas un tehnoloģiju jomā. Pirmdien un otrdien, 4. un 5. novembrī, katru dienu pulksten 17.00 notiks lekcijas – dalīšanās pieredzē (Skill Sharing), kurā 3 stundu laikā dažādi jauno mediju mākslas jomas profesionāļi un praktizējoši mākslinieki piedāvās savas īpašās prasmes un zināšanas ikvienam interesantam koncentrētā un radošā veidā.

Vairāk par nedēļas notikumiem, darbnīcu un lekciju apraksti pieejami mājas lapā – http://iweek.mplab.lv. Kontaktiem – Maija Demitere (maija@mplab.lv, 29948430) un Facebook – http://fb.me/update.mplab/.

Jauno mediju mākslas nedēļu “Update: Human. Nature” Liepājā organizē Mākslas pētījumu laboratorija, MPLab sadarbībā ar biedrību ASTE. Art, Science, Technology, Education, E-LAB, Elektroniskās mākslas, mediju centru un RIXC, Jauno mediju kultūras centru. “Update: Human. Nature” atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds un Eiropas Savienības programma “Radošā Eiropa”.