Jaunumi:

Atpakaļ
Sandra Okuņeva, 04.09.2019 13:07

Liepājas Universitātes skartie atklās Dzejas dienas Liepājā

11. septembrī plkst. 18.00 “Promenade Hotel” Hika zālē ar dzejnieka Jāņa Petera 80. jubilejai veltītu literāri muzikālu sarīkojumu “Tas nav tikai vārds” tiks atklātas Dzejas dienas Liepājā. Aktieru Jura Bartkeviča un Rolanda Beķera interpretācijā izskanēs Jāņa Petera dzejā ietvertais dzīves pamatvērtību apliecinājums, ko papildinās komponistu Mārtiņa Brauna, Raimonda Paula, Jāņa Strazda dziesmas ar dzejnieka vārdiem solistu un kora “INTIS” izpildījumā.

               Scenārija autore Sandra Okuņeva stāsta, ka koncertuzveduma “Tas nav tikai vārds” nosaukumā ietverts Jāņa Petera dzejoļa, kas veltīts dzejniekam Sergejam Jeseņinam, rindu: “Tā nav dzīve, / tas ir tikai vārds” pārfrāzējums: “Gan sarīkojuma nosaukums, gan saturs turpina Liepājas Dzejas dienu šī gada moto pieteikto tēmu “Ar vārdu var dibināt pili un pierunāt tumsu, lai spīd”. Kā zināms, vārds ir kas vairāk par skaņām vai grafiskām zīmēm. Vārds izsaka un piesauc šaubas, drosmi, attieksmi, rīcību... Vārds ir dzīve. Priecājos un esmu pateicīga par daudzo liepājnieku atsaucīgo iesaistīšanos sarīkojuma tapšanā. Ceru, ka atkalsatikšanās ar eksliepājnieka Jāņa Petera personības un dzejas spēku sagādās prieku gan dzejas cienītājiem, gan iesācējiem dzejas iepazīšanā.”

Koncertuzveduma radošajā grupā darbojas Liepājas Universitātes lektore Sandra Okuņeva (scenārijs un režija) un profesore Ilze Valce (muzikālais noformējums), aktieri Juris Bartkevičs un Rolands Beķeris, LTMKC jauktais koris “Intis”, solisti – Liepājas Universitātes absolventi Madara Ivane un Normunds Karpičs, kā arī koncertmeistars Zigurds Turs.

Aicinām apmeklēt arī citus Dzejas dienu pasākumus Liepājā, lai reizē ar tuvojošās rudens garšu ieklausītos rakstniekos, dzejniekos un viņu vārdos.