Jaunumi:

Atpakaļ
Ērika Lauberga, 04.09.2019 10:35

Gan iebraucošie, gan izbraucošie LiepU studenti kļūst mobilāki

Septembrī Liepājas Universitātē Erasmus+ apmaiņas programmas ietvaros studijas uzsākuši 22 apmaiņas studenti no Vācijas, Turcijas, Francijas, Spānijas, Lietuvas, Bosnijas un Hercegovinas, Somijas un Krievijas. Erasmus+ studenti Liepājā ieradušies no Las Palmasas Universitātes Spānijā, Darmštates Tehniskās universitātes Vācijā, Ondokuza Majis Universitātes, Kodžaeli Universitātes un Anadolu Universitātes Turcijā, Šauļu Universitātes Lietuvā, Dienvidaustrumu Somijas Lietišķo zinātņu universitātes, Sinerģijas Universitātes Bosnijā un Hercegovinā, seši studenti ieradušies no dažādām Francijas augstskolām – Lorēnas Universitātes, Savojas Monblāna Universitātes, Rietumbretaņas Universitātes, bet četri no Krievijas Federācijas – Ņižņevartovskas Valsts universitātes, Tveras Valsts universitātes un Čečenijas Valsts pedagoģiskās universitātes.

Jāpiemin, ka studenti no Bosnijas un Hercegovinas un Krievijas studē Liepājā, saņemot Erasmus+ stipendijas no LiepU, Erasmus+ KA107 projekta (Nr. 2018-1-LV01-KA107-046886) ietvaros.

Savukārt no Liepājas Universitātes uz dažādām augstskolām ārvalstīs rudens semestrī ir jau devušies vai pavisam drīz dosies 23 bakalaura un 1 maģistra līmeņa studiju programmu studenti. Par studiju galamērķiem studenti izvēlējušies šādas augstākās izglītības institūcijas, ar ko LiepU sadarbojas: Vīnes Mūzikas un skatuves mākslas universitāte Austrijā, Bernes Tehnoloģiju universitāte Čehijā, Budapeštas Metropoles lietišķo zinātņu universitāte Ungārijā, Rietumbohēmijas Universitāte Čehijā, Leirijas Politehniskais institūts Portugālē, Savojas Monblāna universitāte Francijā, Viļņas Mākslas akadēmija Lietuvā, Varšavas Tehnoloģiju universitāte Polijā, Dienvidaustrumu Somijas Lietišķo zinātņu universitāte, Valencijas Universitāte Spānijā, Johannes Gūtenberga universitāte Vācijā, Cvikavas Lietišķo zinātņu universitāte Vācijā, Klaipēdas Valsts koledža Lietuvā.

Rudens semestrī turpināsies vai tiks uzsāktas vairākas neseno Informācijas tehnoloģiju, Jauno mediju mākslas, Biznesa un organizāciju vadības, Pirmsskolas skolotāju absolventu Erasmus+ prakses. Studenti savas LiepU studiju laikā iegūtās zināšanas praksē pielietos stažējoties Tallinas Universitātē, IT uzņēmumā “Jepis Bottega” Itālijā, Klaipēdas Marijas Montesori skolā-bērnudārzā, mārketinga aģentūrā “Associacao International Life Lisboa” Portugālē, kā arī citos uzņēmumos un organizācijās.

Foto ŠEIT.