Jaunumi:

Atpakaļ
Sintija Leigute, 22.07.2019 16:07

Noslēgusies “Vasaras skola” Uzbekistānas studentiem

Augusta sākumā Liepājas Universitātē viesojās Taškentas Banku un finanšu akadēmijas (Uzbekistāna) studenti, kuri piedalījās Liepājas Universitātes un Banku augstskolas kopīgi organizētajā “Vasaras skolā” (Summer School). “Vasaras skolas” dalībnieki Liepājas Universitātē varēja noklausīties Banku augstskolas bakalaura studiju programmas “Riska vadība un apdrošināšana” direktora Māra Krastiņa vieslekciju “Monetārās politikas riski”.

Viesi tikās arī ar Liepājas Universitātes zinātnes prorektori Ievu Ozolu un Ārzemju sakaru daļas darbiniecēm, kuras stāstīja par Liepājas Universitāti un pārrunāja augstskolu studentu un pasniedzēju apmaiņas pieredzi ar Uzbekistānu.

“Vasaras skolas” noslēgumā Uzbekistānas studenti saņēma sertifikātus, kā arī studenti organizēja savu kultūru vakaru, kurā iepazīstināja abas universitātes ar Uzbekistānas kultūru – tradicionālo virtuvi (ar nacionālo ēdienu plovu), mūziku, dejām un citām aktivitātēm. Tālāk studenti devās mācību ekskursijā pa Eiropu, iepazīstot Parīzi, Vāciju, Luksemburgu un citas valstis.

Lai gan Uzbekistānas un Latvijas kultūras ir ļoti atšķirīgas, tomēr ir kopīgas lietas, kas vieno augstākajā izglītībā un studiju virzienos, kuros varam kopā sadarboties.