Jaunumi:

Atpakaļ
Baiba Trinīte, 02.07.2019 13:01

Baiba Trinīte turpina pētījumu Itālijā

No 18. marta līdz 18. jūnijam Pedagoģijas un sociālā darba fakultātes asociētā profesore un vadošā pētniece Baiba Trinīte (Dr.med.) atradās zinātniskās pētniecības komandējumā Turīnas Politehniskajā universitātē (Itālija), kur sadarbībā ar Enerģētikas fakultātes Akustikas grupas pētniekiem (grupas vadītāja profesore Arianna Astolfi) turpināja Latvijā uzsākto skolotāju balss slodzes monitorēšanas pētījumu.

Pētījums tika veikts vairākās Turīnas sākumskolās un pētījumā tika uzaicinātas piedalīties pirmo un otro klašu skolotājas. Pētījuma laikā tika iegūti ne tikai vērtīgi dati par balss aparāta noslodzi darba laikā, bet arī interesanti novērojumi par izglītības procesa organizāciju Itālijā.

Sadarbība ar profesori Arianu Astolfi un citiem TEBE grupas pētniekiem bija radoša un rezultatīva. Ar Baibas Trinītes pētījuma rezultātiem tika iepazīstināti arī Turīnas Universitātes mācībspēki un studenti Pasaules balss dienai veltītajā pasākumā.

Pēcdoktorantūras pētniecības projekts “Skaņu pastiprinošo sistēmu ilgtermiņa ietekme uz skolotāju balss slodzes samazināšanu un verbālo instrukciju izpratnes uzlabošanu skolēniem” (N 1.1.1.2/VIAA/1/16/001).