Jaunumi:

Atpakaļ
Dzintars Tomsons, 27.06.2019 12:45

Jauno matemātikas skolotāju uzņemšana notiks arī šovasar

2019. gada 17. jūnijā Liepājas Universitātes Senāts lēma par studējošo uzņemšanu profesionālā bakalaura studiju programmā “Matemātika, fizika un datorzinātnes”. Nupat ir saņemts arī Izglītības un zinātnes ministrijas atbalsts šim lēmumam. Sākotnēji šo studiju programmu neiekļāva uzņemšanas sarakstā, jo valstī tiek reformēta skolotāju sagatavošana – tiek izstrādāta vienota studiju programmu, ko kopīgi īstenos vairākas Latvijas augstskolas. Uzņemšana tajā paredzēta 2020.gadā pēc licences saņemšanas.

Taču matemātikas skolotāju trūkst visu Latvijas novadu skolās.  Tāpēc pēc sarunām ar vairāku novadu pašvaldību un skolu vadītājiem universitātes vadība lēma par studentu uzņemšanu studiju programmā “Matemātika, fizika un datorzinātnes” arī šovasar. Nākamgad šīs programmas studentiem būs iespēja turpināt studijas jaunās skolotāju programmas otrajā kursā.

Dabas un inženierzinātņu fakultātes dekāne Anita Jansone: “Esam padomājuši, kā padarīt studijas elastīgākas un nodrošināt iespējas studējošajiem jau studiju laikā vismaz uz nepilnu slodzi pildīt skolotāja vai skolotāja asistenta pienākumus. Piemēram, atsevišķus kursus būs iespējams apgūt attālināti tīmekļa semināru jeb vebināru formā. Visiem kursiem ir nodrošināts atbalsts e-studiju vidē. Studiju darbu saturu iespējams pielāgot savas nākamās darbavietas vajadzībām.” Studiju programmā piesaistītajiem mācībspēkiem ir akadēmiskā darba pieredze augstskolā. Vairāki no viņiem strādā arī skolās kā skolotāji, līdz ar to labi pārzina aktualitātes un tendences “no iekšpuses”.

Matemātikas skolotāja kvalifikāciju iespējams iegūt arī citās Liepājas Universitātes studiju programmās – bakalaura studiju programmas “Skolotājs” apakšvirzienā “Pamatizglītība” un maģistra studiju programmā “Vispārējās izglītības skolotājs”.

Dokumentu pieņemšana: no 2. līdz 9. jūlijam.