Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 21.06.2019 12:42

LiepU darbinieki iepazīst Liepājas SEZ uzņēmumus

Daļai Liepājas Universitātes darbinieku bija iespēja, ko piedāvā SAM projekts 8.2.3. – paviesoties Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas uzņēmumos, iepazīties ar Liepājas industriālajiem parkiem un Liepājas lidostu.

Ekskursiju pa Liepājas SEZ teritorijām vadīja LSEZ pārvaldes Biznesa attīstības un mārketinga daļas vadītājs Gatis Ginters, iepazīstinot ar attīstības tendencēm un nākotnes plāniem pilsētas industriālajā attīstībā.

Eksursijas dalībnieki viesojās LSEZ uzņēmumā SIA  Dan Store, kur uzņēmuma darbinieki iepazīstināja klātesošos ar savu darba specifiku, kā arī LSEZ SIA Trelleborg Wheel Systems Liepaja, kur bija iespēja gan noskatīties sagatavoto prezentāciju, gan apmeklēt uzņēmuma ražotni. Paliekošu iespaidu atstāja arī Liepājas ostas piestātņu iepazīšana.

Liepājas lidostā Gatis Ginters informēja par lidostas attīstības plāniem, kas ir gana drosmīgi un ambiciozi. Ekskursijas dalībnieki vienbalsīgi atzīst, ka ir bijis ļoti vērtīgi uzzināt par jaunajiem ražošanas uzņēmumiem Liepājā, kā arī apskatīt visu savām acīm.

Liepājas Universitātes Dabas un inženierzinātņu fakultātes dekāne Anita Jansone, apmainoties ar kontaktinformāciju ar uzņēmuma Trelleborg pārstāvēm, atzina, ka ir iegūts vērtīgs partneris turpmākajai sadarbībai un studentu prakses vietām. Tikpat vērtīgi ir pārējo Liepājas SEZ uzņēmumu kontakti, kas ļaus nākotnē veidot studentiem un zinātniekiem noderīgu sadarbību.

Foto ŠEIT.