Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 22.05.2019 15:21

Par teritoriālo reformu runās konferencē Liepājā

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) ir izstrādājusi piedāvājumu jaunajam administratīvi teritoriālajam modelim, ko plānots nodot sabiedriskajai apspriešanai 2019. gada maijā, lai jau līdz gada beigām Saeima varētu pieņemt normatīvo regulējumu par administratīvi teritoriālo iedalījumu, kas stāsies spēkā pēc 2021. gada pašvaldību vēlēšanām.

Latvijas lielajām pilsētām, kurās koncentrējas lielākais iedzīvotāju skaits un ekonomiskā aktivitāte, ir jābūt drošām, ka reformas mērķi un rezultāts būs balstīts uz ilgtspējīgas attīstības veicināšanu visos Latvijas reģionos. Tādēļ kopīgās diskusijās nepieciešams rast risinājumus par izmaiņām, lai veicinātu Latvijas reģionu līdzsvarotu un ilgtspējīgu attīstību.

Lai to īstenotu, no 2019. gada 20. maija līdz 10. jūnijam septiņās Latvijas pilsētās notiks konferences par Latvijas teritoriju attīstības izaicinājumiem, katrā reģionā papildus detalizētāk apskatot vienu no prioritārajām jomām teritorijas attīstības veicināšanai:

2019. gada 24. maijs – konference Liepājā. Specifiskā tēma: Izglītība – ko sagaidām no izglītības sistēmas un kādas ir būtiskākās problēmas tajā, kas kavē teritoriju attīstību.

Dalībnieki:

Republikas pilsētu domes priekšsēdētāji, novada domju priekšsēdētāji, augstskolu rektori, Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis, Latvijas Lielo pilsētu asociācijas izpilddirektors, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras pārstāvji, nozares ministriju pārstāvji, vadošie eksperti, pašvaldību speciālisti un eksperti, kā arī pašvaldību iedzīvotāji.

Konferences moderators: Viktors Valainis, Latvijas Lielo pilsētu asociācijas izpilddirektors.

Paneļdiskusijas vadītājs: Andris Miglavs, Dr.oec.