Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 20.05.2019 11:00

Muzeju nakts ir aizvadīta

Eiropas Muzeju nakti ar tēmu “Tālavas taurētājs” ir aizvadījusi Latvija, Liepāja un jau piekto gadu arī Liepājas Universitāte.

Šoreiz Muzeju nakts pasākumi notika divās universitātes ēkās – galvenajā ēkā Lielajā ielā 14 un Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātē Kūrmājas prospektā 13.

Kā jau katru gadu skatītājus ar priekšnesumu priecēja Liepājas Universitātes TDK “Banga”, VPDK “Bandzenieki” un Liepājas Bērnu un jauniešu centra JDK “Spārni” Kristīnes Kārkliņas vadībā, bet grandiozu koncertu šoreiz padarīja viesu klātbūtne – TDA “Rucavietis”, JDK “Sadancis”, TDA “Ogre” un Klaipēdas Universitātes TDA “Vytine”. Neskatoties uz lietu, koncerta programmu “No tautas dvēselītes” izdejoja teju simts dejotāju.

Pie Liepājas Universitātes galvenās ēkas skanēja Blaumanis. Par to paldies studiju programmas “Baltu filoloģija, kultūra un komunikācija” studentam Robertam Džeriņam, “Kultūras vadība” studentei Annai Albektai, "Mūzikas skolotājs" studentēm Montai Vernavai, Madarai Ļaudamai un pasniedzējām Sandrai Okuņevai, Ilzei Valcei un Piejūras pilsētu literārajai  akadēmijai un tās vadītājai Lindai Zulmanei. Savukārt universitātes foajē bija skatāmi studiju programmas “Dizains” studentu darbi un klausāmi aktieru dzejas lasījumi.

Kūrmājas prospektā 13 valdīja māksla – skatītāju vērtēšanai bija nodota Jauno mediju mākslas studentu darbu izstāde, kurā paši studenti sagaidīja apmeklētājus un bija gatavi stāstīt par to, kas izstādē redzams, bet ar vēstījumu par Blaumaņa motīviem “apTAURĒTie” sevi atrādīja Liepājas Universitātes jauno aktieru kurss.

Muzeju nakts dalībnieki saka paldies ikvienam apmeklētājam, kas, neskatoties uz laika apstākļiem, atrada laiku un vēlēšanos būt kopā!

Foto: ŠEIT.