Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece, 23.04.2019 16:02

Studenti piedalās diskusijā par NATO

Šodien Liepājas Universitātē studenti un ikviens interesents tika aicināti piedalīties publiskajā diskusijā "Parunāsim par NATO – sabiedroto loma Latvijas aizsardzībā”.

Šogad aprit 70 gadi kopš Ziemeļatlantijas līguma organizācijas  (North Atlantic Treaty Organisation – NATO) dibināšanas, kā arī 15 gadi kopš Latvijas iestāšanās NATO. Šajā kontekstā NATO sadarbībā ar Aizsardzības ministriju organizēja diskusijas Latvijas augstskolās "Parunāsim par NATO", kurās nozares eksperti stāstīja par NATO lomu Latvijas drošībā.

Diskusijā piedalījās NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra vecākā eksperte Daina Ozoliņa, Zemessardzes 44. kājinieku bataljona komandieris Vilmārs Vecvagars un Ārlietu ministrijas pārstāvis Gatis Pelnēns. Sarunu vadīja Latvijas Ārpolitikas institūta pētniece Elizabete Vizgunova.

Diskusijas dalībnieki – Liepājas Universitātes studenti un Liepājas skolu audzēkņi, runāja par sabiedroto lomu Latvijas aizsardzībā, kiberdrošību, NATO ilgtspēju un nākotnes virzību, kā arī Latvijas devumu NATO.