Jaunumi:

Atpakaļ
Sabiedrisko attiecību daļa, 20.03.2019 17:44

VSZF studenti diskutē par eirozonas aktualitātēm un kaulējas par uzņēmēju problēmām

No 18. līdz 29. martam Liepājas Universitātē norisinās studentu Zinātnes un radošuma dienas, kas sniedz iespēju apzināt studiju gadā paveikto, apskatīt citas fakultātes veikumu, iepazīt novitātes, kā arī prezentēt un apskatīt citu izstrādātos pētījumus.

Par īpaši radošu dienu otrdiena, 19. marts, izvērtās vadības virziena studentiem. Dienas pirmajā pusē interesenti tika aicināti apmeklēt Latvijas Bankas vieslekciju “Eirozonas ekonomika un monetārā politika”. Tajā bankas pārstāve Krista Kalnbērziņa studējošos iepazīstināja ar eirozonas ekonomikas aktualitātēm un Eiropas Centrālās bankas realizēto monetāro politiku, prezentējot visaptverošu ieskatu par eirozonas monetārās politikas galveno mērķi – cenu stabilitāti, monetārās politikas transmisijas mehānismu un ietekmi uz makroekonomiskajiem rādītājiem, kā arī atklāja monetārās politikas praktiskās īstenošanas principus, galvenos instrumentus un īstenošanas pieredzi Latvijā. Lekcijas gaitā studenti iesaistījās plašā diskusijā par monetārās politikas nākotni Eiropas Savienības dalībvalstīs Brexit īstenošanas gadījumā.

Dienas otrajā pusē “Biznesa un organizāciju vadība” 1. un 2. kursā studējošie tikās ar uzņēmējiem, lai savu studiju darbu ietvaros pētītu dažādus mūsdienu uzņēmējdarbības problēmjautājums. “Uzņēmēju problemātikas gadatirgū” SIA “KBI”, Coworking Liepaja, Ideju vēstniecība, SIA “KK Original Design” un SIA “Crealoz” prezentēja savus piedāvātos produktus un pakalpojumus, kā arī izvirzīja idejas, kuras jaunieši, pamatojot savu lēmumu, varēja izvēlēties studiju darbu pētījumu veikšanai. Šajā gadā īpašs jaunums bija SIA “Crealoz” valdes priekšsēdētāja Christophe Ferreboeuf stāsts par izvēli pārcelties no Francijas uz dzīvi Latvijā, par mītnes vietu izvēloties tieši Liepāju. Studenti ar interesi klausījās uzņēmēja angliskajā stāstījumā par viņa Latvijā dibinātā uzņēmuma darbību, kā arī lieliskajām latviešu valodas prasmēm, stāstot par ideālās darba un dzīves vietas – Liepājas – izvēli. Ar iegūtajiem pētijuma rezultātiem uzņēmēji tiks iepazīstināti maija otrajā pusē.

Plašāk par studentu Zinātnes un radošuma dienu notikumiem ŠEIT.