Jaunumi:

Atpakaļ
Ērika Lauberga, 12.03.2019 16:35

LiepU pasniedzēji lasa lekcijas Čečenijas Valsts pedagoģijas universitātē

No 4. līdz 11. martam Liepājas Universitātes pasniedzēji Agata Babina un Patriks Morevs Erasmus+ programmas ietvaros lasīja lekcijas Čečenijas Valsts pedagoģijas universitātes studentiem. Agata Babina novadīja 12 stundu spāņu valodas lekciju ciklu topošajiem spāņu un angļu valodas skolotājiem, savukārt Patriks strādāja ar topošajiem fizikas, matemātikas un informātikas skolotājiem, sniedzot lekcijas par darbu ar datu bāzēm Excel programmā.

Vizītes laikā pārstāvji tikās ar augstskolas vadību, tiešsaistes klātesamību nodrošinot arī LiepU Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes dekānei Zandai Gūtmanei un baltu filoloģijas studentiem, kuri jau pavisam drīz uzsāks darbu pie čečenu – krievu – angļu – latviešu sarunvalodu vārdnīcas izveides.

Agatas Babina atzīst, ka noteikti kādreiz vēl gribēs atgriezties ar nodarbībām šajā augstskolā, jo studenti esot fantastiski, laipni un izturas ar dziļu cieņu pret pasniedzēju: “Neaprakstāmi pozitīva sajūta par to, cik liels ir potenciāls šajos jaunajos cilvēkos, potenciāls tiekties uz jaunām zināšanām, uztvert tās, atklāt, tajā pat laikā vienmēr paliekot tiem, kas viņi ir - čečenu musulmaņu tauta. Es jau zinu, ka es gribu šeit braukt vēl. Katru semestri uz vienu nedēļu, jo viņiem diemžēl nav vietējo spāņu valodas pasniedzēju, ir tikai vieslektori, kas brauc uz nedēļu”.

Agatas Babinas sniegtā intervija pieejama šeit

Patrika Moreva sniegtā intervija šeit. 

Foto no tikšanās ar augstskolas rektoru šeit. 

Video par plāniem par turpmāko sadarbību šeit.