Jaunumi:

Atpakaļ
Ērika Lauberga, 05.03.2019 16:32

Iespēja LiepU docētājiem un darbiniekiem pieteikties Erasmus+ mobilitātei

Ārzemju sakaru daļa aicina LiepU docētājus un darbiniekus līdz 2019. gada 4. aprīlim pieteikties Erasmus+ programmas mobilitātei 2019./2020. studiju gadā kādā no partneraugstkolām vai citā institūcijā ārzemēs. Pieteikumus jāiesniedz Ārzemju sakaru daļā, Lielajā ielā 14, 218. kabinetā.

Docētāju mobilitāte – iespēja Liepājas Universitātes mācībspēkiem docēt citā Erasmus+ programmas dalībvalstī. LiepU noteiktais docētāju mobilitātes ilgums – 3 dienas, neieskaitot ceļošanas dienas. Docēšanas laikā īstenojamas vismaz 8 lekciju akadēmiskās stundas.

Docētāju mobilitātes mērķi: rosināt augstskolas paplašināt un uzlabot piedāvāto kursu klāstu un saturu; ļaut studentiem, kuriem nav iespējas piedalīties mobilitātes programmā, gūt jaunas zināšanas un pieredzi, ko sniedz ārvalstu vieslektori; veicināt zināšanu un pedagoģisko metožu pieredzes apmaiņu; motivēt studentus un personālu iesaistīties mobilitātē un palīdzēt viņiem sagatavoties mobilitātes periodam.

Darbinieku mobilitāte – iespēja Liepājas Universitātes akadēmiskajam un citam personālam pavadīt 3 dienu (LiepU noteiktais mobilitātes ilgums, neieskaitot ceļošana dienas) periodu apmācībām, darba vērošanai ārvalstu sadarbības augstskolā vai citā institūcijā – uzņēmumā, organizācijā.

Darbinieku mobilitātes mērķi: sniegt iespēju personālam, tajā skaitā docētājiem, apgūt zināšanas un konkrētas prasmes no ārvalstu partneru pieredzes un uzlabot praktiskās iemaņas, kas nepieciešamas darbā un profesionālajā attīstībā; palīdzēt attīstīt sadarbību starp augstskolām un uzņēmumiem; motivēt studentus un personālu iesaistīties mobilitātē un palīdzēt viņiem sagatavoties mobilitātes periodam.

Docētājam vai darbiniekam, kurš piesakās Erasmus+ mobilitātei, ir jābūt:

  • darba attiecībās ar  Liepājas Universitāti;
  • spējīgam īstenot kādu no Erasmus+ mobilitātes aktivitātes mērķiem.

Docētājs vai darbinieks piesakoties iesniedz šādus dokumentus:

  • pieteikuma anketa Erasmus+ docētāju vai darbinieku mobilitātei;
  • uzņemošās institūcijas ielūguma vēstule;
  • trīspusējs docēšanas vai apmācību līgums (apstiprināts uzņemošajā institūcijā).

Apstiprinātajiem mobilitātes dalībniekiem tiks izmaksāta stipendija ne vairāk kā par 3 mobilitātes dienām, ievērojot Eiropas Komisijas noteiktās likmes saskaņā ar Erasmus+ vadlīnijām un EK izveidoto attālumu aprēķināšanas rīku; visiem apstiprinātajiem mobilitātes dalībniekiem tiks kompensēti ceļa izdevumi.

Informācija par docētāju mobilitāti un pieteikuma anketa atrodama ŠEIT.

Informācijas par darbinieku mobilitāti un pieteikuma anketa atrodama ŠEIT.

Noslēgtie sadarbības līgumi atrodami ŠEIT.