Jaunumi:

Atpakaļ
Ērika Lauberga, 11.02.2019 09:55

LiepU studenti kļūst mobilāki

2018./2019. akadēmiskajā gadā ir pieaudzis LiepU studentu skaits, kuri, saņemot Erasmus+ stipendiju, studē vai dodas praksē ārzemēs. Pavasara semestrī Erasmus+ programmas ietvaros apmaiņas studijās devušies 28 LiepU studenti, no tiem 11 maģistrantūrā studējošie.

Populārākie galamērķi šajā semestrī apmaiņas studijām ir augstskolas Lietuvā (Klaipēdas Valsts koledža un Klaipēdas Universitāte), kur devušies informācijas tehnoloģiju un ekotehnoloģiju studenti, kā arī Leirijas Politehniskais institūts Portugālē, uz kurieni devušies dizaina, kultūras vadības un vides un atjaunojamo energoresursu pārvaldības un inženierijas studenti.

Eiropas valodu un kultūras studiju programmas studenti devušies papildināt savas franču un vācu valodas zināšanas uz Savojas Monblāna universitāti Francijā un attiecīgi uz Hildesheimas Universitāti Vācijā, savukārt rakstniecības studiju pārstāve mācības uzsākusi Silēzijas Universitātē Polijā, jauno mediju mākslas maģistrants devies uz Bauhausa Universitāti Vācijā, bet dizaina studentes semestri  pavadīs Klužas-Napokas Mākslas un dizaina universitātē Rumānijā.

Katru semestri aizvien vairāk ārvalstu studenti, saņemto Erasmus+ stipendiju, izvēlas vienu vai divus semestrus studijas turpināt citā Eiropas augstskolā - vairāki informācijas tehnoloģiju un datorzinātņu studenti pavasara semestri pavadīs Klaipēdas Valsts koledžā, Darmštates Universitātē Vācijā, Varšavas Tehnoloģiju universitātē Polijā, Rietumbohēmijas universitātē Čehijā un Algebras universitātē Horvātijā.

Ārzemju sakaru daļa informē, ka LiepU studenti aizvien vairāk apmaiņas studiju vietā izvēlas Ersmus+ praksi gan studiju, gan pēc studiju laikā. Šobrīd gan studējošie, gan absolventi stažējās tādos uzņēmumos kā antīku fotoaparātu tirdzniecības vietā Porto, ārzemju sakaru daļā Šauļu Universitātē, Vācijas uzņēmumā “Müller-BBM”, kas izstrādā teātru un koncertzāļu akustiskos risinājumus, būvniecības uzņēmumā “GR Construction AB” Zviedrijā u.c.

Atgādinām, ka pieteikumus Erasmus+ studiju apmaiņai 2019. gada rudens semestrī jāiesniedz Ārzemju sakaru daļā (218. telpa) līdz 01.03.2019. Pieteikumus prakšu mobilitātei var iesniegt visu gadu. Informatīvais seminārs par Erasmus+ programmas iespējām notiks 13.02.2019. 227. telpā.