Jaunumi:

Atpakaļ
Lāsma Ulmane-Ozoliņa, 17.01.2019 10:00

DIF pasniedzēji piedalās tehnoloģiju maratona pasākumā

No 11. līdz 13. janvārim Liepājas Universitātes Dabas un inženierzinātņu fakultātes docētāji un pētnieki Anita Jansone, Lāsma Ulmane-Ozoliņa, Ilva Magazeina, Uldis Žaimis, Dzintars Tomsons un Valdis Priedols piedalījās projekta  FuturICT 2.0 hakatonā  “Educational Data Challenge”, kas notika viesu namā „Turbas”, Ikšķiles novadā. Tā organizētāji Latvijā bija Rīgas Tehniskās universitātes Tālmācības studiju centrs.

Hakatona mērķis bija, izmantojot esošos izglītības datus, izstrādāt jaunus, inovatīvus risinājumus, kuri pielietojami izglītībā. Tā laikā tika izveidotas sešas komandas. Katrā komandā bija programmētājs, datu analītiķis un izglītības jomas pārstāvis. Liepājas Universitātes pārstāvji izveidoja divas komandas – viena komanda izstrādāja risinājumu izglītības datu vizualizācijai, otra komanda strādāja ar sensoriem un to datu apstrādi.

Pasākuma laikā dalībniekiem bija pieejami mentori no Tartu Universitātes (Igaunija), Rietumbohēmijas Universitātes (Čehija), Stokholmas Universitātes (Zviedrija), kā arī no Latvijas – Rīgas Tehniskās universitātes un Vidzemes Augstskolas. Bija arī mentori, kuri pārstāvēja uzņēmumus – LMT un Odo. Hakatona darbam bija iespēja sekot līdzi tiešsaistē.

Dalībnieku rezultātus vērtēja starptautiska žūrija, kā arī paši klāstošie dalībnieki. Liepājas Universitātes komanda „Spirits of Innovation” (U. Žaimis, Dz. Tomsons un V. Priedols) ieguva 1. vietu dalībnieku vērtējumā un 3.vietu žūrijas vērtējumā.

Dalībnieku vērtējumā hakatons devis labu atspēriena punktu jaunu pētījumu virzienu attīstīšanai jaunajiem pētniekiem Liepājas Universitātē, kā arī bagātinājis pieredzi, kuru varēs izmantot darbā ar studentiem.