Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 18.12.2018 00:00

Balvas mākslā saņem Herberts Erbs un Māris Dejus

Liepājas vizuālās mākslas izstādē “Liepājas mākslinieki Latvijas simtgadei” Liepājas Mākslas un Vēstures muzeja izstāžu zālē ir skatāmi 38 Liepājas un tās apkārtnes profesionālu mākslinieku 55 dažādu žanru, tehniku un izpildījumu mākslas darbi.


Liepājas Universitāte lepojas ar docētāju – mākslinieku Alda Kļaviņa, Mārtiņa Krūmiņa, Herberta Erba veikumu un studiju programmas “Jauno mediju māksla” studentiem, kuri šajā izstādē prezentē virtuālās realitātes, video un skaņas instalācijas, ienesot jaunas vēsmas un mūsdienīgus risinājumus mākslas vidē.


Par veiksmīgu debiju un spēju atspoguļot romantisku ideju, izmantojot mūsdienu tehnoloģijas, balva 500 eiro vērtībā tika piešķirta Mārim Dejus, kura darbs „Kādā ostas pilsētā" uzrunāja žūriju ar klasisku stāstu jaunā formā un kvalitātē – virtuālajā realitātē.


Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas pārvaldes veicināšanas balva tika piešķirta Herbertam Erbam par darbu «Karostas stāsts II – Akmens asara», kas stāsta par Karostu, kura šobrīd ir SEZ aktuālās attīstības redzeslokā.


Lepojamies ar savējiem!