Jaunumi:

Atpakaļ
| Ārzemju sakaru daļa, 11.12.2018 00:00

LiepU veido sadarbību ar Sinerģijas Universitāti Bosnijā un Hercegovinā

Laika posmā no 2. līdz 8. decembrim Erasmus+ programmas ietvaros Ārzemju sakaru daļas referente Madara Lindmane viesojās Sinerģijas Universitātē, Bosnijā un Hercegovinā.


Bosnija un Hercegovina nav Erasmus+ programmas valsts, bet veiksmīga projekta pieteikuma rezultātā LiepU tika piešķirts finansējums, lai īstenotu darbinieku un studentu mobilitātes starp abām universitātēm.


Sadarbības līgums starp LiepU un Sinerģijas Universitāti tika noslēgts 2018./2019. mācību gada sākumā aktiermākslas jomā, bet tiek veiktas sarunas par līguma paplašināšanu, pievienojot tādas jomas kā IT un Biznesa vadību.


Savas vizītes laikā Madara Lindmane tikās ar universitātes rektoru, starptautisko attiecību koordinatori un angļu valodas nodaļas vadītāju, lai izvērtētu turpmākās sadarbības iespējas, kā arī prezentēja Liepāju un Liepājas Universitāti studentiem.


Sinerģijas Universitāte atrodas Bijeļinā, pilsētā pie Serbijas robežas. ''Protams, Erasmus+ studiju mobilitātes galvenais mērķis ir doties mācīties, bet uzskatu, ka vislielākais ieguvums ir citas kultūras iepazīšana un dzīvošana pilnīgi atšķirīgā vidē no sev ierastās. Iesaku nelaist garām šo iespēju doties uz Bosniju,'' saka M. Lindmane.


Pavadīt semestri Sinerģijas Universitātē iespējams 2019./2020. mācību gada rudens semestrī. Pieteikšanās Ārzemju sakaru daļā, Lielajā ielā 14, 218. telpā vai rakstot uz erasmus@liepu.lv


Foto ŠEIT. Sīkāka informācija par Sinerģijas Universitāti atrodama šeit: http://www.sinergija.edu.ba/.