Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 26.11.2018 00:00

Ir atvērta elektroniskā “Latviešu valodas rokasgrāmata”

Liepājas Universitāte un Latviešu valodas aģentūra piektdien aicināja interesentus uz semināru par informatīvi praktisko elektronisko līdzekli “Latviešu valodas rokasgrāmata”, kura jau ir pieejama lietotājiem.


Latviešu valodas aģentūra sadarbībā ar Liepājas, Daugavpils un Latvijas Universitātēm ir izstrādājusi lietotni, kas ir nenovērtējams palīgs skolotājiem, skolēniem un jebkuram valodas lietotājam, jo tajā ir atrodams viss par latviešu valodas nozarēm. No 10 autoriem lielākā daļa ir no Liepājas Universitātes – Gunta Smiltniece, Daiga Straupeniece, Diāna Laiveniece, Anita Helviga, recenzentes Ieva Ozola un Linda Lauze.


“Latviešu valodas rokasgrāmatas” prezentācijā projekta vadītāja Inita Vītola vēstīja, ka projekts ir tapis četru gadu laikā, bet tās autori iepazīstināja, kas atrodams lietotnē un kā ar to darboties. Te ir ne tikai teorētiska informācija par latviešu valodu, bet arī piemēri un iespēja pārbaudīt savas zināšanas ar tiem.  Autori vienbalsīgi atzina, ka, veidojot piemērus, ir domāts, lai tie atbilstu mūsdienām un būtu piemēroti jaunatnei – ir jābūt ļoti radošam, veidojot tekstus datoram.


Liepājas Universitātes zinātnes prorektore Ieva Ozola rezumēja paveikto, sakot: “Gribējām, lai lietotne rāda valodniecības kā zinātnes valdzinājumu.” Meklējiet: www.valodasrokasgramata.lv


Foto ŠEIT.