Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 15.11.2018 00:00

LiepU rektore tiekas ar sadarbības partneriem

Liepājas Universitātes rektore Dace Markus uz tikšanos bija aicinājusi sadarbības partnerus no Kurzemes novadiem, ar kuriem Liepājas Universitāti saista sadarbības līgumi.


Uz sarunu par sadarbības attīstību un universitātes sniegtajām iespējām bija ieradušies Grobiņas novada domes priekšsēdētājs Aivars Priedols, Brocēnu novada domes priekšsēdētāja Solvita Dūklava, Saldus novada Izglītības pārvaldes vadītāja Saulcerīte Levica un, protams, Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks Atis Deksnis un Liepājas Izglītības pārvaldes vadītāja Kristīne Niedre-Lathere.


Tikšanās reizē piedalījās LiepU studiju prorektore Māra Zeltiņa, VSZF dekāne Inta Kulberga un Mūžizglītības nodaļas vadītāja Ilma Neimane.


Pirmssvētku noskaņās tika pārrunātas gan LiepU studējošo aktualitātes, gan pašvaldību izglītības iestāžu vajadzības un turpmākas sadarbības veidošana.


Liepājas Domes Izglītības pārvaldes vadītāja Kristīne Niedre-Lathere uzsvēra Liepājas Universitātes ieguldījumu un nepieciešamību Liepājas gan kā pilsētas, gan kā reģionālā centra attīstībā.


Savukārt Liepājas pilsētas Domes Priekšsēdētāja vietnieks izglītības, kultūras un sporta jautājumos Atis Deksnis izteica atzinīgus vārdus par savstarpējo abpusējo sadarbību, kā rezultātā ir iespējams nodrošināt Liepājai nozīmīgu sporta pasākumu vadītāju un organizatoru izglītošana, kā arī Liepājas Universitātei piesaistot viespasniedzējus.


Brocēnu novada pašvaldības pārstāve izglītības jautājumos atzina, ka iepriekšējā periodā Liepājas Universitāte ir spējusi piedāvāt ātru un operatīvu rīcību attiecībā uz Brocēnu novada izglītības darbinieku tālākapmācību - organizējot tik ļoti nepieciešamos kursus.


Saldus novada pašpārvaldes Izglītības pārvaldes vadītāja Saulcerīte Levica izrādīja interesi par aktuālo iespējamo jauno pedagogu apmācību un nodrošinājumu nākotnē.


Savukārt, Grobiņas novada priekšsēdētājs Aivars Priedols izteica piedāvājumu gan par prakšu vietu, gan mācību vai tehnisko līdzekļu iespējamo piedāvājumu sadarbības turpināšanai nākotnē.

 

 


Foto ŠEIT.