Jaunumi:

Atpakaļ
Sabiedrisko attiecību daļa, 15.11.2018 00:00

Būs Letonikas lasījumi LU Akadēmiskajā bibliotēkā

Liepājas Universitātes kārtējie – piektie – Letonikas lasījumi LU Akadēmiskajā bibliotēkā notiks 22. novembrī, sākums pulksten 12.00. Klātesošos uzrunās Akadēmiskās bibliotēkas direktora vietniece Ineta Kivle un Liepājas Universitātes Kurzemes Humanitārā institūta direktore  Dr. philol. Anita Helviga.


          Pēc uzrunām paredzēti divi priekšlasījumi. Pirmajā priekšlasījumā “Dabasbērns un slepenais disidents Alberts Caune” Kurzemes Humanitārā institūta vadošais pētnieks Edgars Lāms iepazīstinās ar rakstnieka Alberta Caunes dzejas un prozas raksturīgajām šķautnēm, akcentējot viņa dziļo dabas izpratni, dievturības idejas un okupācijas apstākļos rakstītos atvilktnes darbus.


          Priekšlasījumu otrajā daļā klausītājus gaida tikšanās ar izcilo valodnieci, Kurzemes Humanitārā institūta vadošo pētnieci Dr. habil. philol. Benitu Laumani. Savā priekšlasījumā “Zvejniecības leksika Rietumkurzemes piekrastē cilmes aspektā” viņa stāstīs par divu etnosu –  kuršu un lībiešu, valodu kontaktiem, par aizguvumiem valodā, ko veicinājusi ar zvejniecību saistītā kopdarba specifika. Drīzumā pētniece pabeigs darbu pie monogrāfijas par zvejniecības leksiku.


          Kā vienmēr būs iespēja iegādāties Liepājas Universitātes pētnieku jaunāko zinātnisko literatūru par pievilcīgām akcijas cenām.


          Aicinām uz tikšanos!