Jaunumi:

Atpakaļ
Sabiedrisko attiecību daļa, 13.11.2018 00:00

No RUECVET 5. semināra Uzbekistānā atgriezušies LiepU pasniedzēji

No 6. līdz 10. novembrim autonomās Karakalpakstānas republikas galvaspilsētā Nukus (Uzbekistāna) notika projekta RUECVET 5.starptautiskais seminārs ar ERASMUS+  programmas atbalstu.  Seminārā piedalījās pedagogi no piecām valstīm – Kipras, Maltas, Uzbekistānas, Krievijas un Latvijas.

 

No Liepājas Universitātes semināra darbā iesaistījās docētāji Valentīna Kaļiņina, Inta Klāsone un Patriks Morevs. Tikšanās laikā tika izvērtēts iepriekš paveiktais profesionālās izglītības satura izstrādes jomā atsevišķās specialitātēs, kopīgas projekta mājas lapas izstrādē aktualizējamais saturiskais piepildījums un turpinājās sarunas par mācību rezultātu izvērtēšanu un aktuālu mācību materiālu sagatavošanu sadarbībā.


Inta Klāsone stāsta: “Semināra norises laikā Nukusa Pedagoģiskajā institūtā tika atklāts specializēts ar jaunām tehnoloģijām aprīkots mācību centrs, kas ir būtisks ieguldījums un pamats starptautiska sadarbības tīkla veidošanā un attīstīšanā turpmāk. Līdztekus darbam seminārā dalībniekiem bija iespēja skatīt mākslinieka un kolekcionāra I. Savicka izveidoto unikālo, savulaik aizliegtās mākslas darbu kolekciju Nukusā, kā arī būt zīda ceļa atbalsta punktā, vienā no senākajām pasaules pilsētām Hivā, kas spējusi saglabāt interesantus un iespaidojošus vēsturiskus fragmentus.”


 Semināra laikā pedagogi guva būtiskas un jaunas atziņas, kas ir nozīmīgas, lai paredzētā studentu un pasniedzēju mobilitāte varētu veiksmīgi īstenoties praktiski, līdztekus gūstot bagātīgu ieskatu Uzbekistānas kultūrā.