Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 13.11.2018 00:00

Bijušo LiepU dekāni Vairu Strautiņu sveic 90. jubilejā

Liepājas Universitātē sirsnīgi tika atzīmēta bijušās Latviešu valodas un literatūras un matemātikas fakultātes dekānes Vairas Strautiņas 90. dzimšanas diena.


Svinīgajā pasākumā bija pulcējušies Vairas Strautiņas bijušie kolēģi, kuri atzina, ka lielākoties ir arī valodnieces bijušie studenti. Saņemot apsveikumus, Vaira Strautiņa neslēpa, ka viņu priecē fakts, ka visi klātesošie bijušie studenti tagad ir profesori, doktori, direktori un zinātnieki.


Bijušie studenti atcerējās savas pasniedzējas stingrību, un nenoliedza cilvēcību. Protams, ka tika runāts par aizgājušajiem gadiem, kas pavadīti kopā Liepājas Universitātē, kā arī Vaira Strautiņa neslēpa savu viedokli par to, kas tagad notiek izglītībā, jo īpaši latviešu valodas un literatūras jomā.


Bijusī Liepājas Universitātes rektore, valodniece Gunta Smiltniece lietoja neliterāru vārdu, lai raksturotu Vairu Strautiņu un teica “krampīgums”, lai apzīmētu galveno rakstura īpašību, savukārt tagadējā universitātes rektore Dace Markus uzsvēra “fonētikas saikni”, kas vieno abas zinātnieces.