Jaunumi:

Atpakaļ
Zane Jansone | Sabiedrisko attiecību daļa, 16.10.2018 00:00

Noslēdzies studentu pētniecības projektu konkurss

Katru gadu Liepājas Universitātē norisinās Studentu pētniecības projektu konkurss, kura mērķis ir sekmēt LiepU studentu iesaistīšanos zinātniskajās aktivitātēs, veicināt jaunrades un pētniecības projektus, kā arī LiepU studentu aktivitāti un līdzdalību aktuālu problēmu risināšanā.


Šogad konkursam tika saņemti četri pieteikumi, kurus  žūrija izvērtēja divās kārtās - pirmā kārta - pieteikumu rakstiska izvērtēšana, kur nosaka pieteikumu atbilstību nolikumam, otrā kārta - projektu mutvārdu prezentācija.


Izvērtējot darbus, žūrija šoreiz nolēma finansējumu piešķirt visiem konkursa dalībniekiem:

 

  • Madara Ivane “Metodiskā materiāla izveidošana priekšmetā solo dziedāšana mūzikas vidusskolās”, doktora studiju programma “Pedagoģija” 3.kursa studente. Projekta mērķis ir izveidot metodisko materiālu priekšmetā ‘Solo dziedāšana’ mūzikas vidusskolās specialitātēs ‘dziedātājs’ un ‘kormeistars’, kas būtu metodiskais palīgmateriāls praktiskajās nodarbībās.
  • Haralds Dravnieks “Pārstrādātā māksla”, bakalaura studiju programmas “Jauno mediju māksla” 3.kursa students. Projekta mērķis ir veikt teorētisko pētījumu un praktiskos eksperimentus par mākslas aproperāciju, un izveidot savu mākslas objektu kolekciju “Pārstrādātā māksla”.
  • Matīss Terbets “Bambusa kā videi draudzīga materiāla audzēšana Latvijā“, bakalaura studiju programma “Vides un atjaunojamo energoresursu pārvaldība un inženierija” 3.kursa students. Projekta mērķis ir izvērtēt bambusa kā videi draudzīga materiāla audzēšanas iespējas Latvijā.
  • Rodrigo Gruntmanis “Sporta bagijs”, bakalaura studiju programmas “Mehatronika” 3.kursa students. Projekta mērķis ir izveidot sporta bagija rāmi, stūrēšanas mehānismu, pievienot amortizāciju un braukšanas mehānismu.

 


LiepU Studentu padomes priekšsēdētāja Alīna Katrīna Kūtre atzīst: “Bija ļoti interesanti un daudzpusēji pieteikumi. Iepriecināja, ka tie bija no dažādām jomām. Šis ir ļoti labs konkurss, jo Universitāte šādā veidā atbalsta studentu idejas un sniedz viņiem iespējas tās realizēt dzīvē.”


Foto ŠEIT.