Jaunumi:

Atpakaļ
Sabiedrisko attiecību daļa, 15.10.2018 00:00

Dzintars Tomsons – viens no pretendentiem uz Eižena Āriņa balvu

Eižena Āriņa balvai datorikā izvirzīti astoņi pretendenti, kuru zinātniskā darbība vai izstrādātie praktiskie risinājumi būtiski sekmējuši vairāku nozaru attīstību un konkurētspēju.


Profesora Eižena Āriņa balvu datorikā pasniedz uzņēmums "Emergn", Latvijas Zinātņu akadēmija un Rīgas Tehniskās universitātes Attīstības fonds. Balva tiek pasniegta par praktisko un teorētisko ieguldījumu IT jomā kā izstrādājot, tā ieviešot novatoriskus un sabiedrībai nozīmīgus IT risinājumus.


Starp izvirzītajiem pretendentiem Liepājas Universitātes Dabas un inženierzinātņu fakultātes lektors Dzintars Tomsons.


Pateicoties Dzintara Tomsona uzņēmībai, Liepājas Universitātē ir izstrādātas bakalaura, maģistra un doktora studiju programmas datorzinātņu jomā un Pedagogu profesionālās kompetences pilnveides B programma "Datorika" (informātika). Pateicoties IT studiju programmu esamībai Liepājā, pilsētā darbu uzsākuši ne tikai Latvijas lielākie IT uzņēmumi, bet arī ārvalstu kompānijas turklāt vairākus IT uzņēmumus dibinājuši Liepājas Universitātes datorzinātņu un IT absolventi. Liepājas skolas, pateicoties Dzintara Tomsona iniciatīvai, skolēniem nodrošina iespēju mācīties programmēt.


Balvas laureāti tiks nosaukti svinīgajā apbalvošanas ceremonijā 18.oktobrī.