Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 04.10.2018 00:00

LiepU uzņem sadarbības partnerus no Krievijas

No 2. līdz 7. oktobrim Liepājas Universitātē Erasmus+ projektā viesojās Ņižņevartovskas Valsts Pedagoģijas Universitātes Matemātikas un Informātikas katedras dekāne Marina Hudžina, Čecenijas Valsts Pedagoģijas Universitātes Matemātikas un Informātikas katedras dekāns Elmans Džambetovs un Maskavas Valsts Pedagoģijas Universitātes prorektors Sergejs Karakozovs.


Viesi šajā laikā ir iepazinušies ar Liepājas Universitātes studentiem Dabas un inženierzinātņu fakultātē, kur Elmans Džambetovs nolasīja arī lekciju, apskatījuši Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes mākslas darbnīcas un tikušies ar dekāni Zandu Gūtmani, kuras interese noteikti ir studentu apmaiņas iespējas: “Studiju programmā “Eiropas valodu un kultūras studijas” mēs mācām krievu valodu, un es noteikti priecātos par iespēju studentiem gūt pieredzi Krievijas augstskolās.”


Liepājas Universitātes un Krievijas universitāšu sadarbība realizēsies pasniedzēju un studentu apmaiņā. Varētu būt runa arī par kopīgu studentu zinātnisko darbu vadīšanu, jo kā atzina viesi – zinātne ir starptautiska nozare, termini ir vienādi.


Marina Hudžina neslēpa: “Mums ir sadarbība ar Somiju un Spāniju, bet vēl nav ar Latviju. Mūsu studenti, kas dodas mobilitātēs parāda sevi no vislabākās puses, viņi nepieviļ.” Savukārt Elmans Džambetovs veltīja komplimentus zemei, kuru apmeklē: “Latvijā cilvēki ir mierīgi, te nav trokšņa, ir sakopti lauki.” Lielu iespaidu uz viesiem no Krievijas bija atstājis Liepājas vējš.