Jaunumi:

Atpakaļ
Zane Jansone | Sabiedrisko attiecību daļa, 01.10.2018 00:00

Ar plašu zinātnes programmu aizvada Zinātnieku nakti

Nedēļas nogalē Liepājas Universitāti piepildīja simtiem mazu un lielu apmeklētāju, kuri bija ieradušies, lai ar lielu interesi iepazītu Zinātnieku nakts  sniegtās iespējas.


Šajā gadā LiepU zinātnieki bija sagatavojuši plašu zinātnes iepazīšanas programmu, kurā ikviens varēja atrast sev interesējošu aktivitāti, radošo darbnīcu, semināru vai eksperimentu. Kā jau katru gadu, liela interese tika izrādīta par Dabas un inženierzinātņu fakultātes piedāvājumu – tika novērots, ka puiši steidza mācīties programmēt robotus, uzzināja plašāk par datorspēļu radīšanas pamatiem, bet meitenēm lielāku interesi raisīja vannas bumbu izgatavošana, mini eko-sistēmu iepazīšana. Par interesantu tika atzīta radošā darbnīca “Tavs ornaments Latvijas kartē”, kur ikviens, izmantojot iepriekš sagatavotu formulu, varēja uzzinātu, kādu ornamentu veido viņa vārds un pēc tam ievietot to Latvijas kartē. Kopīgiem spēkiem tika gatavots diodēm izgaismots koka burtu objekts “Latvijai 100”, kurš būs apskatāms Liepājas Universitātē.


Trīs semināros “Notvert balsi”, pie Runas un balss pētījumu laboratorijas vadītājas Baiba Trinītes apmeklētāji plašāk uzzināja par balsi un telpu, tehniskajām ierīcēm, cilvēku, savukārt Helēna Vecenāne konsultēja dalībniekus par fizisko līdzsvaru ikdienas dzīves kvalitātei. Plašu interesi jaunāko apmeklētāju vidū radīja Krāsu spēle, kur tika radīta dalībnieku kopglezna, bet savas pirmās nodarbības aizvadīja Valodas un kultūras studiju skola, kur tika runāts par to, vai Veļu laikam un Helovīnam ir kas kopīgs, kā arī uzzināts, ko zinātniekam nozīmē ekspedīcija, uzklausīta pētnieku pieredze.


Pasākumā sastaptais skolnieks Edgars dalās savos iespaidos: “Līdz šim esmu apskatījis robotiku, mākslu, klausījies pētījumu par Veļu laiku un Helovīnu. Vislabāk man patika robotika, tur iemācījos programmēt robotus, kas man ļoti patīk. Šo pasākumu jau esmu apmeklējis arī iepriekš, šogad patika labāk, kā citus gadus. Noteikti apmeklēšu arī turpmāk. “


Zinātnieku nakts nozīmīga ar to, ka izstrādātie projekti un radošajās darbnīcās veidotie darbi tiks izmantoti arī turpmāk, gan apmeklētāju mājokļos, gan izstādīti LiepU gaiteņos, un iegūtās zināšanas var noderēt jebkurā neparedzētā brīdī. 
Foto ŠEIT.