Jaunumi:

Atpakaļ
Zane Jansone | Sabiedrisko attiecību daļa, 27.09.2018 00:00

Zinātnieku naktī varēs iepazīt "Zinātni Latvijai"

28. septembrī, kad visā Eiropā norisināsies Zinātnieku nakts, arī Liepājas Universitāte (Lielā iela 14) vērs savas durvis lielākiem un mazākiem interesentiem, piedāvājot plašu zinātnes iepazīšanas programmu. Laikā no plkst. 18.00 līdz 22.00 fakultātes piedāvās dažādas aktivitātes par tēmu “Zinātne Latvijai” – eksperimentus, meistarklases, spēles, lasījumus, radošās darbnīcas, viktorīnas un demonstrējumus.

 

 

Dabas un inženierzinātņu fakultāte aicina piedalīties semināros, viktorīnās, dažādos eksperimentos, robotu programmēšanā, radošajā darbnīcā “Tavs ornaments Latvijas kartē”, kā arī apskatīt mini-ekosistēmu demonstrējumus. Varēs aplūkot Dabas vēstniecības un Profesora Jāņa Menča (sen.) darbu pastāvīgās ekspozīcijas, kā arī studentu izstrādātos projektus.

 

Par to, kā notvert balsi, trīs semināros pastāstīs Runas un balss pētījumu laboratorijas vadītāja Baiba Trinīte, kura iepazīstinās ar balsi un telpu, tehniskām ierīcēm, cilvēku. Savukārt par fizisko līdzsvaru ikdienas kvalitātei apmeklētāji varēs uzzināt pie Helēnas Vecenānes.

  

Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes saime un Kurzemes Humanitārais institūts būs sarūpējuši seminārus par tēmām “Ko zinātniekam nozīmē ekspedīcija?” un “Veļu laiks un Helovīns. Vai tiem ir kas kopīgs?”, bet “Jauno mediju mākslas” absolvents Gustavs Lociks demonstrēs 3D vidē veidotu stāstu “Informācijas pieslāņojums. Spectating the Groundhog Day”. Iesaistoties Krāsu spēlē, ik viens varēs ievilkt savu līniju vai rakstu Zinātnieku nakts kopgleznā, spēlējoties ar krāsu un formu radot kopīgu darbu.

 

LiepU Mākslas pētījumu laboratorijas pagraba telpās būs apskatāmas un piedzīvojamas 3 dažādas mākslas pētniecības metodes: arhīvs, eksperiments un autoetnogrāfija.

 

Blue Shock Race interesentiem piedāvās apskatīt elektrokartinga uzbūves elementus un iztaujāt meistarus par to, kā top elektrokartingi Liepājā, un uzzināt atbildes uz citiem interesējošiem jautājumiem.

 

Pagājušā gadā Liepājas Universitātē šis pasākums bija plaši apmeklēts, arī šogad tiek aicināti skolēni (gan esošie, gan bijušie), skolotāji, skolēnu vecāki, radi, draugi un ikviens interesents. Dalība pasākumā ir bez maksas.

 

Pasākuma programmu iepazīsties ŠEIT.