Jaunumi:

Atpakaļ
Sabiedrisko attiecību daļa, 21.09.2018 00:00

Notiks ceturtais OPEN LAB pasākums par tēmu “Virtuālās identitātes”

Liepājā jau ceturto reizi norisinās Open Lab (atvērtās laboratorijas) diskusija un darbnīca, kas paredzēta jaunajiem māksliniekiem un citiem intresentiem - pieredzējušu mentoru vadībā padziļināti izpētīt kādu globāli aktuālu tēmu caur mākslas praksi.

 

Ceturtais Open Lab ar tēmu  “Virtuālās identitātes” norisināsies no 21. līdz 23. septembrim. Diskusija - 21. septembrī plkst. 18:15 Liepājas Universitātes Mākslas Pētījumu Laboratorijā (MPLab), Kūrmājas prospektā 13, pagrabstāvā ar mākslinieku Ivara Grāvleja un Andra Vētras dalību. Radošās darbnīcas norisināsies no 22. līdz 23. septembrim MPLab telpās. No 24. līdz 30. septembrim MPLab telpās būs apskatāmi darbnīcas laikā radītie mākslas darbi vai to prototipi.

 

No psiholoģijas viedokļa identitāte ir īpašības, vērtības, personība, izskats vai pašizpausmes veidi, ar ko cilvēks vai grupa sevi saista. Arī mūsu virtuālā identitāte izriet no šiem pašiem aspektiem, taču, kā varam bieži novērtot - tas, kā cilvēks atspoguļo sevi un savu dzīvi virtuālajā vidē, mēdz neatbilst patiesībai. Tas veido nereālistiskas ekspektācijas pret sevi un citiem. Rodas jautājums - kāpēc virtuālā identitāte atšķiras no mūsu ikdienas identitātes, īpaši tāpēc, ka ir zinātniski pierādīts, ka sociālos tīklos citu publicētais saturs liek mums justies slikti un var pat izraisīt depresiju. Šī apsēstība ar to, kā mēs jūtamies par lietām, ko redzam virtuālajā vidē, nevis, vai tā ir patiesība, redzamas arī ārpus sociālajiem tīklos veidotajiem profiliem, tajā skaitā arī politikā. Ko iesākt ar to, ka daudzi pusaudži un bērni nespēj izvērtēt virtuālās personības un pamanīt, kur ar viņiem tiek manipulēts? Kā lai demostrē, ka cilvēku ikdiena krasi atšķiras no skaistajiem video un postiem, kas bieži vien tiek sponsorēti? Vai virtuālās identitātes ļauj mums labāk izpaust savas reālās identitātes? Izdzīvot fantāzijas un sapņus, kas dzīvē, iespējams, nav realizējami?

 

Radošajā darbnīcā – laboratorijā dalībniekiem būs iespēja pieredzējušu mākslinieku vadībā izpētīt savas un svešas virtuālās identitātes un to lomu mūsu dzīvē. Mākslinieku – mentoru lomas ieņems tādi mākslinieki kā Ivars Grāvlejs un Andris Vētra.

 

Darbnīca notiks no 22. līdz 23. septembrim MPLab, Kūrmājas prospektā 13.

Darbnīcu rezultāti būs apskatāmi izstādē, turpat no 24. līdz 30. septembrim.

Izstādes atklāšana 24. septembrī 18:00, MPLab, Kūrmājas prospektā 13.

 

Laboratoriju ciklu “Open Lab” producē Elektroniskās mākslas un mediju centrs E-Lab un Liepājas Universitātes Mākslas pētījumu laboratorija MPlab.

 

Pasākums veidots ar Liepājas Universitātes un Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

 

Vairāk informācija, rakstot uz ieva.viiksne@gmail.com (Ieva Vīksne) vai zvanot +371 22358612.