Jaunumi:

Atpakaļ
Sabiedrisko attiecību daļa, 20.09.2018 00:00

Grāmata prāta asināšanai no 9 līdz 99 gadiem

Vairas Kārkliņas grāmata “Galvas rēķini” dod ieskatu galvas rēķinu teorijā, kā arī rēķinu praktiskajā lietošanā dažādās dzīves situācijās. Grāmatā ir vairākas nodaļas, kurās apkopoti 48 galvas rēķinu paņēmieni, to pamatojumi un vingrinājumi paņēmienu apguvei, kā arī kalendāra dienu noteikšana, ziņas par galvas rēķinu olimpiādēm Latvijā, Eiropā un pasaulē.  Katrā nodaļā dota arī īsa informācija par galvas rēķinu  paņēmienu  vēsturi, iespēju robežās nodaļas papildinātas ar  atbilstošu ilustratīvo materiālu.


Grāmatas pielikumā ir 23 kartītes ar vizualizētiem galvas rēķinu paņēmieniem  un vingrinājumiem. Kartītes paredzētas darbam pāros vai grupās  galvas rēķinu paņēmienu apguvei, atkārtošanai un nostiprināšanai. Grāmata un kartīšu komplekts adresēti kā skolēniem, tā pieaugušajiem (tajā skaitā arī senioriem) prāta attīstīšanai un mundras domāšanas uzturēšanai.


Grāmatas autore  Vaira Kārkliņa ir pedagoģijas zinātņu doktore,  Liepājas Universitātes  Dabas un inženierzinātņu fakultātes docente, kuras darba pieredze matemātikas nozarē ir vairāk nekā 30 gadu garumā.


Grāmatas atvēršana ir paredzēta trešdien, 26. septembrī, pulksten 15.30 243. auditorijā. Aicināti visi interesenti!

 

Vaira Kārkliņa