Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 20.09.2018 00:00

Vizītē Liepājas Universitātē ierodas ekonomikas ministrs

Liepājas Universitātē vizītē bija ieradies ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens, lai iepazīstinātu ar pētījumu “Latvijas darba tirgus. Attīstības tendences un nākotnes izaicinājumi”. Atzīstot, ka zināšanas ir fundamentāls pamats, bez kura nebūs nekā, ministrs uzsvēra universitāšu un mūžizglītības lomu.


Prezentējot ministrijas redzējumu par darba tirgu Latvijā, Arvils Ašeradens ieteica monitorēt, kādas specialitātes nākotnē būs nepieciešamas valstī, kā arī pauda, ka pētījums apliecina, ka Latvijas jauniešiem ir lielākās ambīcijas algas ziņā, un pieprasītas būs tās specialitātes, kuras ir vislabāk apmaksātas. Ministrs uzsvēra inženieru un IT speciālistu nepieciešamību, bet atzīmēja, ka humanitārajās un sociālajās zinātnēs ir speciālistu pārprodukcija.


Sarunas dalībnieki no Liepājas Universitātes puses iepazīstināja amatpersonu ar universitātes pienesumu un problēmām zinātnes jomā. Rektore Dace Markus stāstīja par jau realizētājiem projektiem un nākotnē iecerētajiem, par sadarbību ar Liepājas pašvaldību un Kurzemes uzņēmējiem.


Nepilnu mēnesi pirms Saeimas vēlēšanām ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens solīja palīdzību un sadarbību Liepājas Universitātei tās zinātniskajās iniciatīvās, tomēr uzsverot: “Cilvēkiem ir jāstrādā nozarēs, kas ir produktīvas!”