Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 17.09.2018 00:00

Iznācis otrais krājums “Valodu apguve: problēmas un perspektīva”

Apgādā Cambridge Scholars Publishing ir iznācis jau otrais zinātnisko rakstu krājums Problems of and Perspectives on Language Acquisition („Valodu apguve: problēmas un perspektīva”).


Krājumā ir piecas nodaļas – teksts un lasīšana, valoda un kultūra, latviešu valoda kā svešvaloda, valoda mūžizglītībā, valodas skolotāju kompetence. Tajās ir lasāmi divdesmit latviešu un lietuviešu autoru darbi latviešu, angļu un vācu valodā.


Krājuma atbildīgā redaktore ir Liepājas Universitātes profesore Diāna Laiveniece, kura strādā jau ar otro Lielbritānijā iznākušo zinātnisko rakstu krājumu: „Pirms trim gadiem mani uzrunāja izdevniecība, piedāvājot būt par zinātniskā izdevuma galveno redaktori. Tā tika izdots pirmais krājums, kurš pie lasītājiem nonāca 2016. gada aprīlī. Tagad ir tapis jau otrais krājums, un tas liecina, ka pirmais nav bijusi nejaušība. Mēs varam būt gandarīti, ka izdevniecība, kura nodarbojas ar starptautisku zinātnisku rakstu krājumu izdošanu, ir uzticējusies Liepājas Universitātes zinātniskajam potenciālam.”


Zinātnisko rakstu Problems of and Perspectives on Language Acquisition ir iesējums cietajos vākos. Tas pieejams Liepājas Universitātes bibliotēkā.