Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 12.09.2018 00:00

LiepU sāksies ķīniešu valodas kursi

Liepājas Universitātē darbu ir uzsākusi pasniedzēja no Ķīnas Pan Fancen, kura te strādās visu studiju gadu. Šobrīd ir organizētas divas grupas, kurās, mācoties divas reizes nedēļā, gan universitātes studenti, gan citi interesenti ir aicināti apgūt ķīniešu valodu un kultūru.


Liepājas Universitātes rektore Dace Markus, tiekoties ar jauno pasniedzēju, atzina: “Priecājamies, ka šo iespēju varam saņemt reģiona pilsētā. Par to jāpateicas sadarbības iespējai ar LU Konfūcija institūtu.”


Pan Fancen Latvijā ir ieradusies pagājušās nedēļas nogalē, ir priecīga par šejieniešu laipnību un atvērtību un novērtē “kluso pilsētu Liepāju”. Pasniedzēja ir ķīniešu valodas kā svešvalodas mācīšanas speciāliste un apgalvo, ka šo valodu var iemācīties ikviens, grūtākā gan esot rakstība un izrunas toņi, kas vienu skaņu ļauj izrunāt četrās dažādās intonācijās, kas maina vārda nozīmi.


19. septembrī pulksten 13.30 notiks iepazīšanas pasākums par ķīniešu valodas kursiem, bet nodarbības sāksies no 25. septembra.

Pieteikties vēl var, zvanot 63429249, vai rakstot viktorija.nikitina@liepu.lv. LiepU studentiem ķīniešu valodas kursi ir bezmaksas.