Jaunumi:

Atpakaļ
| Ārzemju sakaru daļa, 27.07.2018 00:00

Iespēja studentiem saņemt stipendijas un prakses vietas ārzemēs

ASV vēstniecība Latvijā piedāvā prakses iespējas

ASV vēstniecība Latvijā meklē studentus, kuri vēlas pieteikties praksēm vēstniecībā. Prakse dod iespēju studentiem strādāt vēstniecībā trīs mēnešus. Ir nepieciešami divi praktikanti; viens praktikants Politikas un Ekonomikas nodaļā; otrs – Sabiedrisko attiecību nodaļā. Prakse neparedz algas samaksu, kā arī prakse nav garantija ilgtermiņa nodarbinātībai vēstniecībā. Studentu pienākumi prakses ietvaros: pētnieciskais darbs, ekonomikas un politikas tēmu apskate, kultūras pasākumu plānošana, starptautisko attiecību analīze kā arī citi interesanti un radoši darba uzdevumi. Ziemas praksei studenti var pieteikties līdz 15. oktobrim.


Vairāk informācijas par praksi var atrast ASV vēstniecības mājaslapā.


Iespēja pieteikties ikgadējai CGTrader stipendijai

Uzņēmums CGTrader piedāvā iespēju vidusskolas absolventiem, bakalaura studijās studējošajiem un bakalaura absolventiem pieteikties ikgadējai stipendijai. Studentiem ir jāiesniedz uzrakstīta eseja angļu valodā par tēmu “Mūsu dzīve uz kosmosa kuģa: cilvēces nākotne” (“Our life on a spaceship: the future of mankind”). Katru gadu CGTrader izaicina studentus iesniegt savas esejas tehnoloģiju jomā par to, kā inovatīvas tehnoloģijas pārveido mūsu dzīves.

Iesniegšanas termiņš: 2018. gada 14. decembris.

Uzvarētāji tiks izziņoti 2019. gada 4. janvārī CGTrader blogā, kā arī elektroniski pa e-pastu.

Vairāk informācijas par pieteikšanos stipendijai meklējiet CGTrader mājaslapā.


Izsludināta pieteikšanās Meksikas valdības stipendijām

Līdz 2018. gada 28. septembrim Latvijas pilsoņi var pieteikties Meksikas Savienoto Valstu valdības piedāvātajām divām stipendijām studijām vai pētniecības darba veikšanai Meksikā 2019. gadā.

Prasības kandidātiem:

  • bakalaura vai maģistra grāds (atkarībā no tā, kādu studiju programmu kandidāts izvēlas) vai doktora grāds (pētniekiem);
  • kandidāta vidējā atzīme 8 vai augstāka pēdējā iegūtajā diplomā;
  • kandidātu akceptējusi Meksikas izglītības vai pētniecības institūcija.
Stipendijas kandidātiem visi nepieciešamie dokumenti papīrformātā jānosūta uz Meksikas vēstniecību Stokholmā, vai jāiesniedz elektroniski, izmantojot SIGCA tiešsaistes platformu. Dokumentiem jābūt iesniegtiem līdz 2018. gada 28. septembrim. Kontaktinformāciju un pieteikšanās nosacījumus meklējiet Valsts izglītības attīstības aģentūras mājaslapā.

Organizācijas un eksperti aicināti pieteikties BAFF finansējumam sadarbībai ar ASV

 

Līdz 2018. gada 1. septembrim bezpeļņas organizācijas, biedrības un izglītības iestādes (skolas, augstskolas un institūti), kā arī jomu profesionāļi aicināti pieteikties Baltijas-Amerikas Brīvības Fonda (BAFF) stipendijai un atbalsta programmai Baltijas-Amerikas Dialogs, kas piedāvā finansējumu zināšanu apmaiņas veicināšanai starp Latviju un ASV. Divpusējās programmas ietvaros: - dažādu jomu nevalstiskās organizācijas, biedrības un izglītības iestādes var piesaistīt finansējumu ASV speciālista, eksperta vai vieslektora vizītes organizēšanai un uzturēšanās izdevumu segšanai. Pieejamais finansējums projektam ir līdz 10 000 ASV dolāru. - jomu profesionāļi no Latvijas var pieprasīt finansējumu ceļa un uzturēšanās izdevumu segšanai, lai uzstātos jomai nozīmīgā pasākumā ASV. Pieejamais finansējums ir līdz 5 000 ASV dolāru.    Uz stipendiju var pretendēt jebkuras jomas bezpeļņas organizācijas, biedrības, izglītības iestādes (skolas, augstskolas un institūti) un profesionāļi, kas izveidojuši vai vēlas izveidot sadarbību ar Amerikas Savienotajām Valstīm. Programmas galvenais mērķis ir lietderīgu zināšanu ieguve no ASV, kuras būtu pielietojamas Latvijas dažādu nozaru sakārtošanai, kultūras, veselības, izglītības u.c. jomu attīstībai. Līdz šim savus projektus veiksmīgi realizējušas biedrības “Skalbes”, “Strenči”, “Avantis”, Rīgas Valda Zālīša pamatskola, Latvijas Radio, dažādas Latvijas augstskolas, kā arī mākslas un kultūras centri. Pieteikties Baltijas-Amerikas Dialogs programmas stipendijai var līdz š.g. 1. septembrim, nepieciešamos dokumentus iesniedzot elektroniski fonda mājaslapā. Lai piedalītos konkursā, jāaizpilda pieteikuma veidlapa un jāiesniedz plānotā projekta izvērsts izklāsts angļu valodā.     Dalība Baltijas-Amerikas Brīvības Fonda stipendiju programmās ir bezmaksas, stipendiātus izvēloties konkursa kārtībā. Baltijas-Amerikas Brīvības Fonds darbojas Baltijas valstīs kopš 2010. gada rudens. Fonda misija ir stiprināt saikni starp ASV un Igauniju, Latviju un Lietuvu, īstenojot izglītības un apmaiņas programmas, kas vērstas uz ekonomisko izaugsmi un demokrātisko procesu attīstību.