Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 22.06.2018 00:00

Semestri LiepU strādājusi Fulbraita stipendiāte Ketlīna Lafertija

Vienu semestri Liepājas Universitātē ir pavadījusi un no Latvijas aizbrauc Fulbraita stipendiāte Ketlīna Lafertija (Katheleen Lafferty), kura no februāra lasīja lekcijas mārketingā, personāla vadībā un uzņēmējdarbībā Vadības un sociālo zinātņu fakultātes bakalauriem un maģistriem.


Ketlīna Lafertija ir Minesotas Metropolitēna Valsts universitātes (ASV) profesore, un bieži strādā ar studentiem ārzemēs: “Ar lielu prieku atcerēšos laiku Latvijā – laika apstākļi, salīdzinot ar Minesotu, šeit ir ļoti patīkami, neaizmirstamu iespaidu atstāj jūras tuvums un, nenoliedzami, jums ir garšīga maize un laba kafija! Piecu mēnešu laikā, ko pavadīju Liepājā, paguvu apmeklēt daudz kultūras pasākumu, kā arī iepazinos ar to, kas notiek kaimiņvalstīs Lietuvā un Igaunijā. Ļoti iespējams, ka šeit atgriezīšos, bet jau kā tūrists, lai draugiem parādītu Liepāju. To ir vērts redzēt un sajust! Kā pasniedzējs šeit varēšu atgriezties tikai pēc diviem gadiem, arī tas ir iespējams.”


Vadības un sociālo zinātņu fakultātes dekāne Inta Kulberga novērtē viespasniedzējas devumu fakultātes studentiem: “Lekcijas notika angļu valodā, tas palīdzēja studentiem nostiprināt valodas zināšanas, kaut pasniedzēja atzina, ka Latvijā studenti ļoti labi runā angļu valodā. Kā studenti, tā pasniedzēji atcerēsies sarunas par dzīvi – tā mēs iepazinām sadzīvi un ekonomiku Minesotā un ar ārzemnieka acīm paskatījāmies uz Liepāju.”