Jaunumi:

Atpakaļ
Sabiedrisko attiecību daļa, 19.06.2018 00:00

Mūsu zinātnieki piedalās starptautiskā konferencē Klaipēdā

Klaipēdas Universitātē 15. un 16. jūnijā notika 4. starptautiskā konference “Baltu valodas un kultūras”. Baltijas valstu simtgades zīmē šīs  konferences centrā bija baltu valodu un kultūras mantojuma materiālo objektu un nemateriālo vērtību saglabāšana, aizsardzība, izpēte un popularizēšana.


Tā kā Kurzemes kultūrvēsturiskā mantojuma izpēte ir viens no Liepājas Universitātes pētījumu virzieniem, konferencei ziņojumus bija sagatavojuši astoņi Liepājas pētnieki: valodnieces Linda Lauze, Dzintra Šulce un Ieva Ozola, literatūrzinātnieces Anda Kuduma, Inta Genese-Plaude, Sandra Okuņeva, Sigita Ignatjeva un Linda Zulmane. Konferences dalībnieki tika iepazīstināti ar “Kurzemes kultūras enciklopēdiskās vārdnīcas” izstrādi, kultūrfaktu digitalizēšanas problēmām, Kurzemes Humanitārā institūta izlokšņu krājuma izpēti, Olafa Gūtmaņa dienasgrāmatu un vēstuļu kultūrvēsturisko nozīmi, lietuviešu tēliem Augusta Deglava romānā “Rīga”, kā arī uzrunas formu pārmaiņām un latviešu fonotaktikas aktualitātēm.


Konferenci Klaipēdas Universitāte organizēja sadarbībā ar Liepājas Universitāti, Berlīnes Humbolta universitāti, kā arī UNESCO Lietuvas nacionālo komiteju un ICOMOS Lietuvas nacionālo komiteju.