Jaunumi:

Atpakaļ
Zane Jansone | Sabiedrisko attiecību daļa, 22.05.2018 00:00

Liepu pirmo reizi apmeklē Itālijas vēstnieks Latvijā

 

Šodien, 22. maijā, Liepājas Universitāti apmeklēja Itālijas vēstnieks  Latvijā Sebastjāno Fulči (Sebastiano Fulci). Zīmīgi, ka šī ir pirmā Liepājas Universitātes un Itālijas vēstniecības pārstāvju tikšanās reize.


Pieklājības vizītē abas puses iepazīstināja ar sevi un izteica vēlmi sadarboties. Vēstnieks informēja LiepU pārstāvjus par Itāliju, augstākās izglītības piedāvājumiem un zinātnes attīstību valstī, iespējām līdzdarboties valsts enerģētikas jomā, kā arī stāstīja par Itālijas Republikas un Latvijas Republikas valdību kultūras, izglītības un zinātniskās sadarbības programmu 2018. - 2020. gadam.


Savukārt LiepU prorektore Māra Zeltiņa un Dabaszinātņu un inovatīvo tehnoloģiju institūta pārstāvji informēja par jau esošo sadarbību ar itāļu uzņēmumu “Like a Coffee”, kurš nodarbojas IT risinājumu izstrādi, iepazīstināja ar nākotnes plāniem un uzklausīja vēstnieka ieteikumus par turpmākajām sadarbības iespējām ar valstī labi zināmiem uzņēmumiem.


Itālijas pārstāvji atzina, ka redz abu valstu sadarbību arī itāļu valodas apgūšanā, atzīstot, ka reti kurš itālis pieprot angļu valodu. Tika runāt arī par studentu un pasniedzēju apmaiņas programmām dažādās Itālijas augstskolās.


Foto ŠEIT.