Jaunumi:

Atpakaļ
Simona Laiveniece | Sabiedrisko attiecību daļa, 21.05.2018 00:00

Robotikas pulciņa dalībnieki demonstrē savas prasmes

Sestdien, 19. maijā, Liepājas Universitātes Dabas un inženierzinātņu fakultātē notika robotikas sezonas noslēguma sacensības skolēniem. Programmā bija robotu līnijsekotāju ātrumsacīkstes un robotu sumo cīņas turnīrs.


Sacensībās robotikas pulciņu dalībniekiem bija iespēja parādīt, ko šī mācību gada laikā ir apguvuši un salīdzināt savas spējas ar citiem domubiedriem.


Fakultāte mācību gada laikā ir rīkojusi vairākus konkursus un citus pasākumus, kuru mērķis ir radīt skolēniem interesi par dabas un inženierzinātnēm un atbalstīt viņu radošo darbību STEM (dabaszinātnes, tehnoloģijas, inženierzinātnes un matemātika) jomā.


          Ja citos pasākumos dalībnieki risina uzdevumus, kas saņemti uz vietas, tad šoreiz dalībniekiem bija jāatrada savi mājasdarbi.  Pasākumā dalību bija pieteikuši Liepājas un tuvējo novadu skolu 1.-12.klašu skolēni.


Studiju programmas “Informācijas tehnoloģijas” direktors Dzintars Tomsona saka: “Pasaules pieredze rāda, ka interese par eksaktajām zinātnēm jārada jau pirmsskolas un sākumskolas vecumā un turpmākajos gados radītā interese ir jāatbalsta un jāattīsta, dodot dažādus izaicinājumus. Roboti ir labs instruments šādas intereses radīšanai un motivēšanai. To darbināšanai nepieciešamas gan tehniskas zināšanas par mehānismu darbību, gan jāprot sastādīt robotu darbības algoritmi, gan jāpārzina fizikas likumi. Mācību procesā izmantotie roboti tikai pirmajā mirklī, skatoties no malas, atgādina rotaļlietas.”


Foto ŠEIT.